Tureks Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından 14-17 Şubat 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan 7. Uluslararası Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon Fuarı’nın (ATRAX19) konusu ‘mutlu şehirler’ olarak belirlendi.


Tureks Uluslararası Fuarcılık A.Ş. kurucu ortaklarından Nergis Aslan, yaptığı açıklamada “Bu yıl ATRAX 2019 Fuar temamızı “Mutlu Şehirler” olarak belirledik. “Mutlu Şehirler" ile daha fazla sosyalleşme ve aktivite imkanı sağlayan, şehir halkının mutluluğuna odaklanmış eğlence ve rekreasyon projelerini ön plana çıkarıyoruz” dedi. Aslan, soruları cevaplandırdı:

Bize  bu ilgi çekici iki fuarınız hakkında bilgi verir misiniz?

14- 16 Şubat tarihlerinde İstanbul Fuar merkezinde düzenleyeceğimiz ATRAX 2019 – 7. Uluslararası Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon Fuarı’nı  14-17 Şubat tarihlerinde düzenleyeceğimiz Macera Turizmi ve Sporları Fuarı ADVENTURE TURKEY ile eş zamanlı gerçekleştirerek sektörün birbiriyle bağlantılı tüm alanlarını aynı platformda buluşturmayı amaçlıyoruz.

Bu yıl ATRAX 2019 Fuar temamızı “Mutlu Şehirler” olarak belirledik. “Mutlu Şehirler" ile daha fazla sosyalleşme ve aktivite imkanı sağlayan, şehir halkının mutluluğuna odaklanmış eğlence ve rekreasyon projelerini ön plana çıkarıyoruz.

Mutlu Şehirler temanızla neyi amaçlıyorsunuz? Şehirler insanların mutluluğunu nasıl etkiliyor?

“İnsanlar içinde bulunduğu şehrin bilinci ile şekilleniyor, şehrin ruhu o şehirde yaşayanların duygu durumlarını etkileyerek mutlu ya da mutsuz insanlar yaratıyor.” Bu yaklaşımdan yola çıkarak oluşturduğumuz  “Mutlu Şehirler” teması ise şehrin planlanmasından peyzaj çalışmalarına, yatırımlarından kültürel aktivitelerine kadar birçok çalışmayı bünyesinde barındırıyor.

Mutlu Şehirler temamız fuar etkinliklerimizde de önemli bir rol oynuyor. Aynı zamanda “Shining Star Awards – 6. Eğlence, Rekreasyon Ödülleri yarışmanızda önceki kategorilere ek olarak Yılın Mutlu Şehri ve Yılın mutlu ilçesi kategorilerini ekledik.

ATRAX’ın bu yıl asıl sürprizi ADVENTURE TURKEY ile birlikte yapılması değil mi?  

Kesinlikle ADVENTURE TURKEY Fuarı hem bize hem de sektöre büyük bir heyecan kattı.  Firmalarımız bu eş zamanlı organizasyonu çok beğendiler ve inandılar.

 ‘Macera, rekreasyon ve eğlence bir araya geliyor, potansiyel büyüyor sloganı’ ile birlikte nasıl bir potansiyelin çıkacağına dikkat çekerek aslında birbiri ile iş yapan ya da yapma potansiyeli olan sektörleri bir araya getirerek yeni ve işlevsel bir network alanı oluşturuyoruz.

Macera sektöründe iş yapan binlerce küçük büyük işletme var ve binlerce macera tutkunu da yeni arayış halinde.  Bir araya getirdiğimizde büyük bir network imkânı sağlamış olacağız.

Bunu yaparken de Türkiye’nin macera turizmine, yurtiçi ve yurtdışında tanıtımına katkı sağlamayı, potansiyeli büyütme yönünde önemli adımlar atmış olmayı ve ülkemiz turizmi açısından pozitif değer yaratmayı hedefliyoruz.

MARASPOSTA

Editör: TE Bilisim