Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) beyaz et üretimine ilişkin yılın belirli zamanlarında fiyat artışlarına yönelik olumsuz haberler yapıldığını belirterek, açıklama yaptı:

BESD-BİR’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Beyaz et üretimine ilişkin yılın belirli zamanlarında fiyat artışlarına yönelik olumsuz haberler yapılmaktadır. Bu haberlerde tavuk parça fiyatları baz alınarak tavuk fiyatlarının yüksek olduğu ve fazla artışlar yapıldığı öne sürülmektedir.

Tavuk eti ürünleri bütün tavuk dışında göğüs, but ve kanat ürünleri olarak 4 ana gruptan oluşur. Belirtmek isteriz ki, tavuk eti fiyatına ilişkin yapılacak değerlendirmelerin bütün tavuk üzerinden yapılması doğru olacaktır. Parça ürünler katma değerli ürünler olduğu için bütün tavuğa oranla daha yüksek fiyatlıdır. Bu yüzden parça ürünlerin fiyatları üzerinden değerlendirme yapılması gerçekçi değildir. Aksi hatalı hesaplamaya sebebiyet vermekte ve kamuoyuna yanlış bilgi aktarmaya yol açmaktadır.

Çalışmalarınızda sizlere yardımcı olması amacıyla “BESD-BİR Piliç Eti ve Hindi Eti Ürün Katalogları”mızı aşağıda linkte bilgilerinize sunarız.

Editör: TE Bilisim