Kaliteli zemin çözümleri, emlak sektöründe satışları yükseltmek için kritik önem taşıyor. İyi düşünülmüş, renk ve kalite anlamında fark yaratan zeminlere sahip evler, müşteri algısını olumlu şekilde etkilerken masraf kalemlerinden birini de ortadan kaldırıyor. Üst segment parke sektörünün önde gelen markası DesignFloor, 500 bini aşkın haneye dayanıklı ve uzun ömürlü zemin hizmeti sağlıyor. Kullanıcıların DesignFloor’u tercih etmesi, evin değerini artıran önemli bir detay olarak görülüyor.

Parke üretiminde küresel arenada 3’üncü sırada olan Türkiye, sektörün güçlü aktörlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Üst segment laminat parke sektöründe yüzde 60’lık pay ile önemli oyuncular arasında yer alan DesignFloor, uluslararası standartlara uygun çözümler sunması ve sahip olduğu sertifikalar sayesinde sektörün gelişmesinde rol model olmayı sürdürüyor. DesignFloor’u tercih eden hane sahipleri, evlerinin değerini birkaç adım yukarı taşıyor.

Zeminlerin, boş bir mekanın en karakteristik elemanı olarak tercihlerde büyük bir etkiye sahip olduğunu belirten DesignFloor Genel Direktörü Fatih Aslan, zemin seçimlerinin emlak sektörüne olan yansımalarını değerlendirdi. Aslan, konuyla ilgili şunları söyledi: “Kalite açısından fark yaratan zeminlere sahip mülkler, müşteri için yapılacak masraf kalemlerinden birini ortadan kaldırma açısından avantaj sağlıyor. Bu nedenle emlak sektöründe satış elde etmek için iyi zemin çözümleri oldukça önemli. Dolayısıyla evin sunulmasında en çok dikkat çeken unsurlardan olan zeminde yüksek kaliteye sahip parkeler, müşterinin algısını ve evin değerini olumlu biçimde etkiliyor.”

Tüketiciler; garanti süresi, dayanıklılık ve hijyene dikkat ediyor

Tüketicilerin parke değiştirme sıklığından bahseden Fatih Aslan, zemin tadilatları ve yenilemesi konusunda tüketici eğilimlerinin uzun vadeli ve nadir değişimleri işaret ettiğini aktardı. Aslan, “Bu veriyle birlikte parke tercihlerinde uzun ömürlü ve dayanıklı ürünlerin önemini anlıyoruz. Tüketicilerin dikkat ettiği belli başlı kriterler arasında da garanti süresi, dayanıklılık ve hijyenik özellikler yer alıyor. Ayrıca ürünlerin sahip olduğu sertifikalar ile uluslararası standartlara uygunluk gibi kalite ölçütlerine de dikkat edilmesi gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Yalıtım, yerden ısıtmaya uygunluk ve akustik gibi özelliklerin teknolojiyle birlikte gelişerek parke yenilemelerinde teşvik edici bir etki sağladığına da değinen Fatih Aslan, pandemi döneminde önem kazanan bireysel alan kavramı ve artan tasarım ihtiyaçlarının parke yenileme taleplerinde artışa sebep olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim