Elektrik faturası normal ödediği fiyattan fazla gelen bir vatandaş, Şeytan'ı şeytanlıktan istifa ettirecek skandalı video ile anlattı.

Sosyal medyada gündem olan videoda vatandaş fatura kesim tarihinin dağıtım şirketi tarafından 3 gün geciktirildiğini tespit etti.

Faturayı inceleyen mağdur vatandaş 3 gün gecikme nedeniyle tarifeli elektrik zammından iki kaz fazla fatura ödediğini dile getirdi. 3 gün geç sayaç okuma nedeniyle saatinin 150 kwh geçtiğini belirten kişi “Zamanında sayaç okunsa 313 lira yerine maksimum 150-160 lira ödeyecektim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan aynı sorunu yaşadığı belirten bazı vatandaşlar da sayaçlarının geç okunduğu belirterek faturalarını paylaştı.

KADEMELİ FATURA NASIL HESAPLANIYOR

Videodaki mantığın yanlış olduğunu dile getiren bazı Twitter kullanıcıları ise doğru hesabı şöyle anlattı:

“Orada bir hesap art niyeti veya hata yok, günlük 5 kwh'ın üzerini zamlı hesaplıyorlar. isterse 100 günlük olsun değişmez. Şöyle; 212 kwh yaktıysanız ve faturanız 35 günlük ise 35X5=175 kwh'ını alt tarifeden 37 kwh'ını yüksek tarifeden faturalıyorlar.”

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/seytan-tasi-taragi-firlatti-benden-bu-kadar-dedi-elektrik-faturasinda-bilerek-yapilan-soygunu-anlatti-501404h.htm

Editör: TE Bilisim