Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) 21. Olağan Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında, katılımcıları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan sizlerin vasıtasıyla ülkemizin dört bir köşesindeki esnaf ve sanatkâr kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun siz kıymetli üyeleriyle beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Bu muhabbet ikliminde gönüllerimizi tekrar buluşturan Rabbime hamdediyorum” diye konuştu.

“TESK, İKİ MİLYONU AŞAN ÜYE SAYISIYLA BEŞERİ VE İKTİSADİ HAYATIMIZIN TEMEL DİREKLERİNDEN BİRİDİR”

Konfederasyonun 21. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin 81 vilayetinden gelen esnaf ve sanatkâr odalarımızın temsilcileri ile federasyon yöneticilerine çalışmalarında başarılar temenni ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha, siz kardeşlerimin şahsında ülkemiz genelindeki esnaf ve sanatkârlarımızın tamamına, Türkiye’nin kalkınmasına, güçlenmesine, ekonomik olarak büyümesine yaptıkları eşsiz katkılar için şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu, iki milyonu aşan üye sayısıyla beşeri ve iktisadi hayatımızın temel direklerinden biridir” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de esnaf kesiminin dünyada hiçbir ülkede örneği olmayan bir tarihe, birikime ve güçlü bir geleneğe sahip olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bizim kültürümüzde esnaf ve sanatkâr, sadece ticaret erbabı değildir, sadece mal alıp satan tüccar değildir. Bizde esnaf tüm vasıflarının ötesinde öncelikle ‘ahi’dir, yani kardeştir; fütuhat geleneğimizde mertliğin, yiğitliğin, cesaretin sembolüdür” dedi.

Esnaf ve sanatkârın bugün de huzurun ve kardeşliğin garantisi olmayı sürdürdüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Çalışan, üreten, evine helal rızık götürmenin peşinde koşan esnaflarımız Türkiye’nin her alanda yazdığı başarı hikâyesinde öncü rol oynuyor. Tüm esnaf ve sanatkârlarımızı millet varlığımızın teminatı olarak görüyor, her birinize şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Ahiliğin terbiyesini, ruhunu, adabını ve erkânını yaşatan esnaf ve sanatkârlarımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum. Rabbim, Ahilik kültürüyle yetişmiş, bu geleneği hakkıyla, layıkıyla temsil eden esnaf ve sanatlarımızın yokluğunu bizlere hissettirmesin diyorum.”



Editör: TE Bilisim