DBE Holding, güneş enerjisi sektörüne yenilikler kazandırmaya devam ediyor. DBE Holding iştiraki DBE Energy, Siemens Türkiye ile gerçekleştirdiği anlaşma ile Siemens Türkiye’nin güneş enerji santral projelerinde kullandığı inverter bakımı konusundaki ihtiyaçlarına çözüm sunacak.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİNDE ÜRETİM KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK
 

Siemens Türkiye ile gerçekleştirdikleri anlaşmanın detaylarını açıklayan DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar, “DBE Energy olarak, Siemens Türkiye ile yeni bir iş birliğini hayata geçirdik. Siemens’in Türkiye’de devreye aldığı inverterlerin arıza tespit, arıza müdahale, bakım, devreye alma ve health check işlemlerinde Siemens’in ihtiyaç duyduğu hallerde bu hizmetleri yerine getireceğiz. Anlaşma ile DBE Energy olarak, Siemens müşterisi yatırımcılara ait inverterlerin servis süreçlerinde vereceğimiz hizmetleri, yerinde mühendislik stratejimizle, şubelerimizde görev alan yetkin mühendislerimiz ve yazılım teknolojilerimiz ile ilerleteceğiz. Böylece, 1,8 GW Güneş Enerji Santralinin verimliliğinin artırılması için sunacağımız destekle beraber bu tesislerin Elektrik depolama ve ilave entegrasyonlara da hazırlıyor olacağız. Ayrıca yeni kurulan tesislerde devreye alma sürecinin hızlandırılmasına da katkı sağlayacağız. Bu sayede, GES’lerde üretim kayıplarının önüne geçilerek tesislerin emre amade süreleri maksimize etme hedefine ulaşılmasında görev alacağız.” dedi.

Anlaşma ile ilgili değerlendirmede bulunan Siemens Elektrifikasyon ve Otomasyon Birimi Ülke Yöneticisi Alper Çelebi ise “Siemens Türkiye olarak daha çevreci bir dünya için karbon salımını en aza indirmek ve enerji üretimini yenilenebilir enerji kaynağı güneşten sağlayarak güneş enerjisinden elde edilen elektriğin şebekeye akıllı entegrasyonu konusunda örnek çalışmalar yürütüyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerde bakım, onarım ve devreye alma gibi çalışmalar hayati önem taşıyor. Bu kapsamda güneş enerjisi sektöründe başarılı faaliyetleri olan DBE Energy ile hayata geçirdiğimiz iş birliğiyle üretim kayıplarımızı en aza indirecek ve süreçlerimizin sürdürülebilirliğini devam ettireceğiz. “dedi.

Editör: TE Bilisim