Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetlerinin tanıtılması, doğal ve tarihi güzelliklerinin turizme kazandırılması için gurmeleri kentte ağırladı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetlerinin tanıtılması, doğal ve tarihi güzelliklerinin turizme kazandırılması için gurmeler, yazarlar, basın mensupları, televizyon programcıları ve restoran yetkililerinden oluşan 16 kişilik bir heyeti ağırladı. Konuklar, 3 gün süren programda hem kente özgü lezzetleri keşfetti hem de tarihi ve doğal güzellikleri gezme imkanı buldu. 

100 FARKLI LEZZET İKRAM EDİLDİ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, konuklara Maraş çöreği, ekşili çorba, sömelek köfte, eli böğründe, acem pilavı, Maraş taraklık, Maraş tava gibi kente özgü 100 farklı lezzet ikram edildi. Maraş’ın zengin mutfağında keşif yolculuğuna çıkarılan konuklar, aynı zamanda bu lezzetlerin yapıldığı çeşitli workshoplara katıldı. Konuklar, Maraş tarhanası, frik, sumak ekşisi, dondurma ve birbirinden farklı lezzetlerin yapımını da yerinde izleme imkanı buldu.

Kahramanmaraş’a davet edilen gurmeler, yazarlar, basın mensupları, televizyon programcıları ve restoran yetkilileri, 3 gün süren etkinlikte, kentin farklı lezzet duraklarında ağırlandı. Konuklara ilk gün, 100 yılı aşkın geçmişe sahip Kocabaş Konağı’nda yerel ve geleneksel yemekler ikram edildi. İkinci günün adresi ise Başkonuş Yaylası oldu. Sümbül ve salep başta olmak üzere birçok endemik bitkiyi bünyesinde barındıran ve göçmen kuşların uğrak yeri olan Akdeniz’in saklı cenneti Başkonuş Yaylası’nda, birbirinden eşsiz yemeklerle lezzet yolculuğu devam etti. 

“BURASI SAKLI BİR CENNET”

Asırlık Kocabaş Konağı’nda konuklarla bir araya gelen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, Kahramanmaraş’ın her anlamda saklı bir cennet olduğunun altını çizdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Balcıoğlu, şunları söyledi: “Misafirlerimiz, Kahramanmaraş’ın güzelliğini, özelliğini keşfedecekler. Birlikte neler yapabileceğimizi konuşacağız. Türkiye’nin her yerinde içli köfte yapılır ama her içli köftenin tadı birbirinden farklı. Burası saklı bir cennet ve her gelenin hayran kaldığı bir yer. Bu güzellikleri herkesle paylaşmak istiyoruz.”

KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Nazlı Ceylan Balduk Kurtul ise Kahramanmaraş’ın tanıtılmasında restoran ve konaklama işletmecilerine çok büyük görev düştüğünü söyledi.

“HEM MUTFAĞINI HEM DOĞASINI TANIDIK”

Kahramanmaraş’a gelerek mutfağını ve doğasını tanıma fırsatı bulduklarını belirten Türkiye Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Yücel Koç, “Kahramanmaraş’ın harika doğasının içinde güzel yemeklerini tatmak bizleri çok mutlu etti. Ben gastronomiden çok fazla anlayan biri değilim ancak çok iyi yemek yerim” diye konuştu. 

Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin de, “Kahramanmaraş’a gastronomi seyahati başladı. Bu seyahatle kentin yerel ürünlerinin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Tabii ki bunu en iyi anlamamızın yolu Ticaret ve Sanayi Odası ile kurduğumuz ilişki” dedi.

Konuklar, Germanicia Antik Kenti, Kahramanmaraş Müzesi, Yedi Kuyular Kayak Merkezi, Tarihi Maraş Konakları ve Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’ni de ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim