2014 yılından bu yana tekstil sektörünün en önemli buluşma platformlarından biri haline gelen Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı, en yeni tekstil teknolojilerini Türkiye’deki tekstil sanayicileri ve temsilcileriyle buluşturmaya devam ediyor. Fuar, 26 Eylül 2019 Perşembe günü 11.00’de gerçekleştirilecek olan törenle kapılarını açacak ve 28 Eylül akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

KTM 2019’un bölgeye katkısını değerlendiren Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın bu sektördeki küresel konumunu gözler önüne sermek bakımından KTM’nin çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Bu yıl ITMA’dan hemen sonra hayata geçirilen Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2019, yeni teknolojilerin Türkiye prömiyerine sahne olurken, sunduğu B2B ortamı ile de önemli iş bağlantılarının önünü açıyor.

Tekstil sektörü makine ve aksesuar üreticilerini “Tekstilin Kalbi Kahramanmaraş”ta beşinci kez bir araya getiren Uluslararası KTM 2019 Fuarı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Uluslararası Tekstil Zirvesi (UTZ) ile de gelişmeleri yakından takip etmek isteyen sanayicilere ev sahipliği yapıyor.

Bölgenin en önemli uluslararası organizasyonu konumunda bulunan, yurt içi ve yurt dışından yoğun katılım ve ziyaretin beklendiği KTM 2019, Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde (KAFUM) sektörün üst düzey yöneticileri ve teknoloji üretenlerini ticari bir platformda buluşturarak karşılıklı fikir alışverişinin sağlanmasını hedefliyor.

İstanbul Tekstil İhracatçıları Birliği ve Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ile işbirliği içinde bu başarılı organizasyonu ile gerçekleştirilecek olan KTM, Kahramanmaraş Valiliği başta olmak üzere, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Derneği, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği destekleriyle yürütülüyor.

KTM 2019’un bölgeye katkısını değerlendiren Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, “Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’na ev sahipliği yapan Kahramanmaraş, bu alanda dünya teknoloji devlerini ağırlıyor. Bu organizasyon, Kahramanmaraş’ın bu sektördeki küresel konumunu gözler önüne sermek bakımından çok önemli. Her geçen gün kalite bakımından öne çıkan Kahramanmaraş, İtalya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine üretim ve ihracat yapmaktadır.” dedi.

Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı ile tüm dünyadan tekstil teknoloji üreticilerini Kahramanmaraş’ta ağırlanmasının, kentin ticari faaliyetlerine önemli bir destek sağlayacağının altını çizen Zabun, “KTM, Kahramanmaraş’ın üretim için sergilediği performansa ilave olarak, ar-ge, moda ve tasarım konusunda da başarılı bir grafikle küresel ticarette daha güçlü bir aktör haline gelmesi bakımından önemli fırsatlar sunuyor. Bununla birlikte, şehrin ticaretteki rekabetçiliğini geliştirirken aynı zamanda, teknoloji devlerini şehre getirmek suretiyle teknolojiye hızlı erişimi de sağlıyor. Yerli ve yabancı yatırımcıları, makine ve teknoloji üreticilerini buluşturan bu ölçekte bir fuara, Kahramanmaraş’ın ev sahipliği yapması iş dünyamız adına çok önemli.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim