Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı’nın davetlisi olarak 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na (IDEF 2019) katıldı.

Fuar büyük ilgi görürken; IDEF 2019, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. organizatörlüğünde 30 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde icra edildi.

Açılışı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan fuarın açılış törenine yerli ve yabancı çok sayıda devlet büyüğü katıldı. 53 ülkeden bin 61 katılımcı firma ve temsilciliğin ürün ve hizmetlerinin sergilendiği fuarda 70 ülke ve 3 uluslararası kuruluştan savunma sanayii alanında görevli 150 heyet ve 550 heyet üyesine ev sahipliği yapıldı.

15 Bakan, 13 Genelkurmay Başkanı, 4 Genelkurmay II’nci Başkanı, 16 Bakan Yardımcısı, 10 Kuvvet Komutanı, 13 Müsteşar ve 2 Emniyet Genel Müdür ile çok sayıda sivil ve askeri tedarik makamı katıldığı fuarda görüşme ofisi tesis edilen makamlarımız ile heyetler ve katılımcı yerli/yabancı savunma sanayi kuruluşları arasında yaklaşık 4 bin görüşme gerçekleşti

Bu arada IDEF 2019’a Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın davetlisi olarak katılan KASİAD Yönetim Kurulu ve Üyeleri, fuarı ilgi ile gezdi. KASİAD Başkanı Ali Arpasatan, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“2018’de Türk savunma sanayi cirosunu yüzde 30, ihracatını ise yüzde 20 arttırmıştır. KASİAD üyeleri Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı‘nın davetlisi olarak Savunma Sanayi fuarına katılmıştır. Bu fuarın ziyaret amacı; ihracat kg fiyatı 46 dolar olan ve 2018 yılında ihracatını yüzde20 artıran sektör konusunda üyelerimize farkındalık yaratmaktır.

KASİAD’ın değerli üyesi KİPAŞ fuarda stand açmıştır. Üyemizin Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdiği ürünler savunma sanayi ile tekstil sektörünün işbirliğinin güzel bir örneği, şehrimiz için de gurur vesilesi olmuştur. Gelecekte aynı işbirliğinin güçlü olduğumuz metal işleme sektörümüzde de olmasını bekliyoruz.

Bizleri fuara davet eden, bu konuda aydınlanmamızı sağlayan TSKGV yöneticilerine ve Kahramanmaraş temsilcimize teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilisim