Kahramanmaraş Sanayici ve İş İnsanları Derneği Genç KASİAD tarafından düzenlenen "KASİAD Ödülleri" sahiplerini buldu.

KASİAD’tan yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

Genç KASİAD Kurulu tarafından organize edilen KASİAD Ödüllerinde yaşadığı toplum için fark yaratan ve örnek teşkil eden kişi, kurum ve kuruluşların başarılarının taçlandırıldığı KASİAD Ödül Töreninde 13 kategoride 13 ödül sahipleriyle buluştu.

Bu yıl ilki gerçekleşen KASİAD Ödül töreni bundan sonra geleneksel hale gelecek. Ödül töreni, bürokrat, siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından birçok ismi buluşturdu. Gecenin sunuculuğunu Sevinç Satıroğlu gerçekleştirdi.

Genç KASİAD Kurulu Başkanı İsmail Dinçer açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Genç KASİAD kurulu adına her şeyden önce bu geceye ulaşmamızı sağlayan 1998 deki kuruluşumuzdan bugüne dek bütün başkanlarımızı ve yönetim kurullarını minnet ve şükranla andığımızı belirtmek istiyorum. Bu gecenin gerçek mimarları olan Aday belirleme ve değerlendirme kurulumuza da huzurlarınızda bir kere daha teşekkür etmek istiyorum.

KASİAD kuruluşundan bugüne gelen süreçte, iş insanlarımız arasında iletişim ağı oluşturmayı ve ilişkileri geliştirmeyi, üyelerimizin sektörel faaliyetleri ve kentimiz adına lobi oluşturmayı, üye firmalarımızın kurumsallaşması ve günümüz şartlarına uygun yönetilmesine yardımcı olacak  eğitim programları ve farkındalık yaratacak seminerler düzenlemeyi kendisine görev edinmiş, gerçekleştirmiş ve halen de bu hedefler doğrultusunda sizlerin destekleriyle ilerlemektedir.

Değerli misafirler, hep birlikte geçmişe dönüp bakalım istiyorum, cumhuriyetin ilk yıllarından 1970 lerin sonuna tarıma dayalı ekonomisi olan bir şehirdi burası,  bizden önceki nesiller 1980 lere kadar bir tarım toplumu olarak gelen Kahramanmaraş’ta kısa sürede büyük bir sanayileşme hamlesi gerçekleştirerek şehrimize sanayi kültürünü ve bir endüstri şehri olma vizyonunu kazandırmışlar, geçmişin zor iktisadi şartlarını emek ve cesaretleriyle değiştirerek  bizlere bugün temel ekonomik sorunların ötesine geçerek yeni ufuklara bakma fırsatını kazandırmışlardır.

Genç KASİAD kurulu olarak göreve geldiğimizde önceki dönemlerin bu gurur verici mirasını aynı yönde güncel ihtiyaçlara cevap veren etkinliklerle devam ettirme kararını ortaya koyduk fakat yeni bir dönemde bizden sonraki kuşakların da bizden miras alacağı yeni bir pencereyi iş dünyamıza açma gerekliliği hissettik zira fark ettik ki Kahramanmaraş; Türkiye’nin

Kurumlar Vergisi  sıralamasında 18. Sırada

Gayrisafi Yurtiçi Hasılanın Büyümesine katkıda 14. Sırada

Ekonomik büyüklük olarak 17.sırada

İhracat Sıralamasında aynı şekilde 17. Sırada bulunuyor.

Ancak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 58. ve forbes dergisinin 2019 yaşanabilirlik endeksinde 51. sırada yer almaktadır. 

Bu verilerin ışığında kentimize pek çok alanda lokomotif olarak hizmet eden iş dünyamızın kendi ekonomik gündemlerinin yanı sıra şehrimizin sosyal ve kültürel hayatına da hizmet etmeye çalışması gerekliliği ortaya çıktı. Bu görevin ilk adımı olarak kentimizde şu ana kadar yapılan birbirinden güzel projelerin takdir, tebrik ve ilanı için düzenlediğimiz bu ödül törenimizle iş dünyamız için yeni bir dönemde yeni bir gündem oluşturmayı da umuyoruz. İlkini gerçekleştirdiğimiz Kasiad ödülleri gecemizde oluşabilecek her türlü aksaklık için affınıza sığınıyor, önümüzdeki yıllarda daha da güzel Kasiad ödül geceleri düzenleyebilmek adına anlayış ve desteklerinizi göreceğimizi ümit ediyorum”

KASİAD Yönetim Kurulu Başkanımız Mikail Utlu konuşmasında şunları kaydetti:

“Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Başkanlarım, Protokolümüzün değerli katılımcıları, Değerli Basın Mensupları, Saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler “KASİAD ödülleri” gala gecesine Hoş geldiniz.

Zorlu bir dönemi geride bırakıyoruz. Pandemi nedeniyle çok sayıda insan maalesef yaşamını yitirdi ve ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kaldı. Covit-19 ile canla başla mücadele eden sağlık çalışanları başta olmak üzere, bu süreçte topluma hizmet sunan, pandeminin etkilerini azaltmaya çalışan herkese minnet borçluyuz.

Uzun zamandır yapamadığımız etkinliklere 2 hafta önce Dünya Gazetesi yazarları ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Ekonomi Sohbetleri kapsamında yüz yüze bir etkinlikle buluştuk. Pandemi şartları müsaade ettiği sürece bir araya gelmeye devam edeceğiz inşallah.

Bundan sonra düzenli olarak her yıl dağıtmayı planladığımız ve geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz “KASİAD Ödülleri”  yaşadığı toplum için, fark yaratan ve örnek teşkil eden kişi, kurum ve kuruluşların taçlandırılacağı bir platform olması amacı ile kurguladık.

İş hayatının yoğunluğu nedeniyle etrafımızda olan biten güzellikleri yeteri kadar göremeyebiliyoruz. Birçok kişi bireysel çaba ve gayretleri ile güzel ve faydalı eserler, çalışmalar yapmaktalar. İşte bu platform ile bu kişi ve kuruluşları bulmayı, toplum önüne çıkarmayı ve takdirlerimizi sunmayı planlıyoruz.

Her zaman olduğu gibi KASİAD’ ı Değişimin ve gelişimin adresi olarak görmekteyiz.

Sadece iş dünyasının değil şehrimizin başta sosyal kalkınma olmak üzere her alanda adeta lokomotifi olmuş bir kurum; dayanışmanın, vizyonun ve model sivil toplum yönetiminin ülkemizdeki yüz aklarından biridir KASİAD.

KASİAD’ ı sadece bir kurum olarak değil; köklü bir gelenek, güçlü bir temsil olarak görmek lazım. Hatta, şehrimizde nice başarılı iş insanlarının belli dönemlerde hizmet verdiği bir okul olarak değerlendirmek lazım.

Gönlümüzde ve kalbimizde olan bu kıymetli kurumun bir fikir kulübü ve proje merkezi olarak faaliyet göstermesini hedefliyoruz.

Sadece bir STK üyesi olarak değil her birimiz aynı zamanda sanayici iş insanlarıyız. Bir yandan da şehrimiz için iş ve aş üretmeye de devam ediyoruz. Son dönemde emtialar da, enerji maliyetlerinde ve navlunlarda gerçekleşen artışlara rağmen Eylül ayında cumhuriyet dönemimizde ilk defa 135 milyon dolar ihracat rakamına, ocak eylül döneminde de 989 milyon dolar ihracat rakamına ulaştık ve henüz yıl bitmedi çalışmaya devam ediyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda çaba gösteren tüm iş insanlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Birazdan ödüllerimiz sahiplerini bulacak. Ödül almaya hak kazanan tüm kişi ve kurumlarımızı şimdiden tebrik ediyorum. Gösterdikleri gayret ve şehrimize kattıkları güzellikler için teşekkürlerimi sunuyorum. KASİAD olarak şehrimiz için taş üstüne taş koyan herkesi desteklemeye devam edeceğiz.

Bu gecenin organizasyonuna katkı veren KASİAD’ lı genç arkadaşlarıma ve Aday belirleme kuruluna huzurlarınızda ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Günlük telaşlarımızdan ve sıkıntılarımızdan kurtulacağımız, keyifli bir vakit geçireceğimiz güzel bir akşam diliyorum.”

Törende konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise şu ifadeleri kullandı:

“Saygı değer KASİAD temsilcileri, yaşadığı toplum için fark yaratan ve örnek teşkil eden kişi kurum ve kuruluşların başarılarının taçlandırılacağı ödül töreninin düzenleniyor olmasından duyduğum memnuniyeti paylaşmak istiyorum. Dünya sadece küreselleşmemekte aynı zamanda şehirleşmektedir. Şehirler dinamik yapılarıyla, üretimin, büyümenin, yeniliğin, aklın ve bilginin merkezleri olmaktadır. Bir şehrin sahip olduğu değerler kendiliğinden gelişmiyor. O şehrin yöneticilerinin, tüm kurum ve kuruluşlarının ve iş insanlarının halkın ortak amaçlar etrafında birleşip şehre sahip çıkmaları gerekiyor. Belirlenen hedeflere varmak için yerel yönetimden çalışanına sanatçısından sporcusuna eğitimcisine iş insanına esnafına kadar herkesin o şehir için çaba göstermesi gerekiyor. Bu çaba ancak uzun süre istikrarlı bir şekilde sürdürürse o şehrin kendi kimliği ile birlikte dünyayı yakalar ve prestijli bir hale geleceğine inanıyoruz dünyada bir çok şehir yaratıcı bir iklim oluşturmak için programlar ve projeler geliştirmektedir. Yetenekli ve çalışkan insanların bir arada bulunduğu şehirlerde yaratıcılık, ekonomik değere dönüşerek o şehirleri geliştiriyor. Bugün Kahramanmaraş için katma değer üreten, başarılı çalışmalara örnek olmuş kurum ve kişilere ödül verilecek. Bu tür etkinliklerin il genelinde çok önemli bir sinerji oluşturacağına inanıyoruz. Çünkü marifet irtibata tabidir. Şehrimize değer katan her bir kurum ve iş insanını canı gönülden kutluyorum tebrik ediyorum”

AK Parti Milletvekili Cihat Sezal de; konuşmasında KASİAD’ın bir mensubu olduğunu ifade ederek şunları söyledi.

“Genç kardeşlerimizin çabasını gayretini ve bugünkü başarısını tebrik ederim. Ben yönetimdeyken Kasiad’da bir genç girişimcilik kurulu yoktu. Kurulduktan sonra farklarını göstermeye başladılar.

Ben siyaset yapmaya başladığımdan bu güne; genç kardeşlerimizin, Kahramanmaraş’ın çehresini değiştireceği hususunda çok emin adımlarla ilerleyeceğini düşünen bir kardeşinizim. Bunu her zaman dile getiriyorum. Bugünde bunun göstergelerini görüyoruz.

Kahramanmaraş’ın önümüzdeki yıllarda, daha iyi yerlere gelebilmesi, hakkettiği yerde olması ve bir önceki neslin çabasının ilerleyen dönemlere aktarılması için çok gayretli olduklarını görüyorum. Bizim büyüklerimiz, çiftçilikten başlayıp sanayiciliğe adım atmış. Büyüklerimiz çok zor zamanlar geçirdiler. Kahramanmaraş’ın bugüne gelmesi için çok mücadele verdiler. Biz şimdi çok şanslıyız. Onların evlatları daha iyi eğitimli, daha vizyonlu.

Geleceğe daha ümitle bakan önümüzdeki yıllarda Kahramanmaraş’ın başarısını en üst seviyeye çıkaracak kardeşlerimiz. Evet maddi ve ekonomik anlamda Türkiye’de sayılı sıradayız. Sosyal anlamda Kahramanmaraş hakkettiği yerde değil.

Siyaseti bir kenara bırakarak, gençlerimizin önümüzdeki yıllarda bütün gayretlerine destek olmak, ortak olmak ve onların çabalarına destek vermek adına bir ağabeyleri olarak söz veriyorum.

KASİAD’ın çok özel bir yeri var. 23 yıldır Kahramanmaraş’ta sivil toplumun belirli Rönesanslarını öne çıkaran Kuruluşunda Sayın Ahmet Duran Balsuyu ile başlayan Sayın Hanefi Öksüzle, Sayın Kadir Kurtul’la,  Sayın Ahmet Kamil Şirikçi, Sayın Ali Emiroğlu ve bugünde Sayın Mikail Utlu ile gelen çok büyük bir başarı öyküsü var. Hepsine nezdinizde ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Editör: TE Bilisim