Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı:

“MARAŞ her ferdi kahraman olan mümtaz, istiklali uğruna her türlü saldırıya göğsünü siper eden kahraman evlatlarıyla var olan ve olmaya devam edecek olan, İstikbali için elindeki kıt imkânlarla topyekûn vatanını müdafaa etmiş, kurtuluş mücadelesini kazanmış, İman ve milli ruhunu yaşatan kadim bir şehirdir.

Bu şehrin bir evladı olmanın gururunu ve onurunu her zaman benliğimizde hissediyoruz ve yaşıyoruz.

Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında bu kutlu günü heyecanımızla ve aynı ruhla kutluyoruz.

Kıymetli Genel Başkanımız Abdurrahman KAAN bey’ in şubemize gönderdiği kutlama mesajını da siz değerli hemşerilerimiz ile paylaşmak istiyorum.

“Kurtuluş, bağımsızlık kazanmayı, tahakkümden kurtulmayı ifade ederken, yalnız silahlı mücadele alanından ibaret bir anlam taşımamaktadır. Bizler, Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış bir milletin evlatları olarak şunu çok iyi biliyoruz ki; zekânın, özverinin, adanmış yüreklerin ve güçlü bir imanın hâkim olmadığı bir mücadele, her ne kadar güçlü silahlarla donatılmış ordulara sahip olunsa da kaybedilmeye mahkûmdur.

Türk Milleti, birlik olduğunda neleri başardığını, vatan menfaati söz konusu olduğunda, güçlü orduları,  hain planları alt edebildiğini tüm dünyaya göstermiştir. Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunu kutlarken,  Kahramanmaraş halkının ve tüm milletimizin, şehitlerimiz ve gazilerimiz başta olmak üzere her bir evladıyla bu bilinçle ve inançla nefes aldığını bir kere daha net bir şekilde görüyor, hissediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bu inanç devam edecek, yeni nesillerle birlikte daha da güçlenecektir.

Bu duygularla, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutluyor, milletimizin bir daha hiçbir zaman topraklarında düşmanın gölgesine maruz kalmamasını Cenabıhak’tan niyaz ediyorum.”

Bu Duygu ve düşüncelerimizle Kahraman şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını kutlar Yüce Mevla’dan şehrimize, ülkemize ve aziz milletimize hayırlar temenni ederim.”

Editör: TE Bilisim