WWW.MARASPOSTA.COM – Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KMTSO) mevcut başkan Şahin Balcıoğlu, girdiği 3 komiteden de çıkamayarak meclise giremezken, gerçekleşen seçimlerde komitelerin çoğunluğunun oyunu alan Mustafa Buluntu yeni başkan olacak.

Kamuoyunda merakla beklenen KMTSO’da dün (19 Kasım) seçimler yapıldı. Oda salonunda gerçekleşen seçimde, beyaz liste komitelerin çoğunluğunun oyunu aldı.  Bir hafta sürecek askı sürecinin ardından Mustafa Buluntu, KMTSO başkanlığını devir alacak.

Yapılan seçimler sonrası beyaz listede yer alan üyeler elde edilen başarıyı oda önünde halaylar çekerek kutladı.Komitelerin çoğunluğunun oyunu alan Mustafa Buluntu ise, kendisi bekleten seçmenlerine gösterirler ilgi ve alaka karşısında teşekkür ederek, demokrasinin kazandığını söyledi.

KMTSO'DA MUSTAFA BULUNTU DÖNEMİ

KMTSO seçimlerini Mustafa Buluntu kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi açık ara farkla kazanan Buluntu, 72 meclis üyesinin 49'unu alırken, diğer aday Şahin Balcıoğlu ise seçime girdiği 3 komiteden de çıkamayarak meclise giremedi.

KMTSO seçimleri, 27 yıl aradan sonra ilk kez iki liste halinde yapıldı. Odanın fuayesinde  gerçekleştirilen seçimlerde mevcut başkan Şahin Balcıoğlu'nun mavi listeyle, Mustafa Buluntu'nun da beyaz listeyle yarıştığı seçimlerde 5 bin 356 üye, 29 komiteden oluşan 72 kişilik KMTSO Meclisi'ni belirlemek için sandığa gitti.

Saat 09.00'da başlayan oy verme işlemi 17.00'de sona erdi. Açılan sandıklardan beyaz liste çıktı. 20 komiteyi beyaz liste, 6 komiteyi mavi liste, 3 komiteyi ise bağımsızlar aldı.

Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan Buluntu aynı zamanda girdiği 3 komiteden de çıkarken, Balcıoğlu girdiği 3 komiteden de çıkamayarak meclise girmedi. Açık ara farkla seçimi kazanan Buluntu, 72 meclis üyesinin 49'unu alıp meclisteki çoğunluğun sahibi oldu.

"HEDEFİMİZ ODAMIZI DAHA İYİ YERLERE GETİRMEK"

Bu arada, sonuçların ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Mustafa Buluntu, seçimde oy kullanan üyelere teşekkür etti. Seçimi kazananın da Kahramanmaraş olduğunu ifade eden Buluntu, şunları kaydetti:

"Şubat ayında tüm üyelerimizle istişare ile çıktığımız kutlu yolu başarı ile tamamladık. Bu süreçte gecesini gündüzüne katarak çalışan, şehrimizin gelişimi noktasında elini taşın altına koyan tüm ekip arkadaşlarımızı canı yürekten kutlarım. Artık bundan sonra beyaz, mavi veya başka renk yok, tek rengimiz Kahramanmaraş. 

İl içinden, ilçelerimizden, il dışından gelerek oylarını kullanan, odalarına sahip çıkan tüm üyelerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.  Sakin geçen seçim sürecinin güvenliğini sağlayan tüm güvenlik güçlerimize, ilçe seçim kurulunun değerli üyelerine, sağduyulu davranan her bir üyemize gösterdikleri anlayıştan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Kıymetli hemşerilerim, yeni ekibimizle hedefimiz Kahramanmaraş’ı, odamızı paralel bir şekilde daha iyi yerlere getirmektir. En başta söylediğim gibi kazanan Kahramanmaraş olacaktır."

Editör: TE Bilisim