Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Birleşme ve Devralma Komitesi İzmir'de toplantı düzenledi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD Genel Merkez bünyesinde kurulan ve Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Konya ve Bursa'da tanıtım toplantıları düzenleyen Birleşme ve Devralmalar Komitesi'nin 6'inci toplantısı MÜSİAD İzmir Şubesi ev sahipliğinde Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu'nda çevrim içi destekli olarak gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, toplantıda şirketlerin birleşme ve devralma konusunda yapması gerekenleri masaya yatırdıklarını bildirdi.

MÜSİAD, kardeşlik hukuku ile bir araya gelen büyük bir sermaye platformu olduğunu hatırlatan Saygılı, şunları kaydetti:

'Avrupa 300 yıl, ABD 100 yıl önce sanayi devrimini gerçekleştirdi ve dünyada bir güç olarak söz sahibi oldu. İslam ülkeleri özellikle Türkiye, bu süreç içerisinde kendi tanımlamalarımızı tam olarak yapamadığımızdan dolayı çağın gerisinde kaldı. Buna rağmen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde sanayinin birçok alanında ulusal ve uluslararası ortamda ülkemiz örnek ülke olarak temsil edilmektedir. Bu anlamda MÜSİAD olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Ülkemizin yeni ekonomik mimarisine özgü yol haritasıyla gücümüze güç katalım, şirketlerimizin birleşmelerine, başka şirketleri devralmalarına öncülük edelim. Güçlü İzmir, güçlü Türkiye için bir olalım.'

Editör: TE Bilisim