PTT AŞ, Mustafa Kemal Atatürk’ün askerî ve siyasi hayatının dışında, günlük yaşamındaki en doğal hallerine ait görsellere yer verilerek hazırlanan 7 değerli “Hayatın İçinde Atatürk Konulu Sürekli Posta Pulları” ve ilk gün zarfını 16.07.2019 tarihinde tedavüle sundu.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) tarafından bugün “Hayatın İçinde Atatürk Konulu Sürekli Posta Pulları" ve ilk gün zarfı satışa çıktı. Posta pulunun yer aldığı portföy içerisinde; "Hayatın İçinde Atatürk Konulu Sürekli Posta Pulları” (26 x 41 mm boyutunda) 50 Kuruş, 1 TL, 1,20 TL, 2,30 TL, 4,60 TL, 7,50 TL ve 16,20 TL, söz konusu pula ait (140 x 210 mm boyutunda) ilk gün zarfı ise 35 TL bedel ile PTT iş yerlerinde, PTT’ye ait www.filateli.gov.tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunuldu.

Söz konusu filatelik ürünlerin satışı ile aynı tarihte "PTT Pul Müzesi Anafartalar Mah. Atatürk Bulvarı No:13 Ulus/ANKARA" adresinde "Hayatın İçinde Atatürk Konulu Sürekli Posta Pulları 16.07.2019 ANKARA" ibareli ilk gün damgası kullandırılmaya başlandı.

DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞ BİR ÖNDER

Mustafa Kemal Atatürk, yaşadığı dönemin ya da ülkemizin lideri olmakla birlikte, Millî Mücadele’deki liderliği, işgallerden yıpranmış olan ulusumuzu tekrar ayağa kaldırmadaki inancı ve başarısı ile çağdaş bir yönetim sistemi olan Cumhuriyeti, Türk halkına hediye ederek pek çok ülkeye örnek olmuştur. Atatürk, çalışkan, askeri zekası yüksek, azimli, cesur, dürüst, sabırlı, ileri görüşlü ve iyimser bir liderdi.

Askeri ve siyasi hayatı dışındaki sosyal kişiliği ile de hepimize örnek bir insan olmaya devam eden Atatürk, kitap okumayı çok severdi ve muazzam bir kütüphaneye sahipti. Bizlere NUTUK başta olmak üzere birçok farklı konuda kaleme aldığı eseri miras bıraktı. Spor yapmayı çok seven Atatürk; binicilik, yüzme, kürek çekme sporlarını ustalıkla yapardı. Opera, halk müziği, alaturka gibi birçok müzik dalına büyük ilgisi vardı.

Editör: TE Bilisim