sahibinden.com verilerine göre Nisan ayında sahur saatlerinde vasıta kategorisine olan ilgi Ramazan öncesine göre %247 oranında arttı.

Nisan ayının en çok ilan verilen vasıta kategorisi Otomobil olurken Minivan & Panelvan, Arazi/ SUV & Pick-up, Ticari Araçlar ve Motosiklet, sıralamayı takip etti. Marka & Model sıralamasında ilk sırada Renault – Clio yer aldı. Arkasından Volkswagen Passat geldi ve Opel – Astra ile Renault – Megane en çok ilan verilen otomobillerde 3. sırayı paylaştı, sıralama Ford - Focus ile devam etti. Nisan ayında en çok ilanı verilen Arazi/ SUV & Pick-up markası değişmedi ve ilk sırayı yine Nissan aldı.

sahibinden.com’un Nisan verilerine göre en çok beyaz, siyah, gri, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel olan otomobil ilanları verildi. 2016 model otomobiller, ilanların lideri oldu.

Tüm ilanlar arasında, araçların %35,4’ü 0 – 100bin kilometre aralığında yer alırken ilanların %26’sı 50.000 - 100.000 TL aralığında satışa sunuldu.

sahibinden.com’da, ilan bakanlar Nisan ayında en çok Volkswagen marka otomobillerle ilgilendi. Volkswagen’i bir sıra gerileyen Renault takip etti. Opel ise Fiat’ın yerini alarak 5. sıradan listeye girdi.

Araçlar en çok gece 22:00-23:00 aralığında incelendi, ilanlara ortalama bakılma süresi ise 10 dakika 21 saniye. 

sahibinden.com’un Nisan ayı verilerine göre satılık otomobil ilan fiyatları %1,18 arttı. 

Editör: TE Bilisim