Tapu sahiplerinin sayılı günleri kaldı!

Tapu sahipleri için yılda iki defa ödenen emlak vergileri için son tarih 30 Kasım olarak açıklandı.

Sık sık duyuruları yapılan emlak vergileri ikinci taksit ödemeleri geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. E-devlet üzerinden sorgulanan emlak vergileri ödemeleri bulunduğunuz bölgede ki belediyeler üzerinden de tahsil edilebilmektedir.

Yılda iki defa taksiti çıkan emlak vergilerinde tapu sahiplerine duyuru metni gönderildi. Verilen süre içerisinde ödemelerin yapılması gerekiyor. Belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergileri artık elektronik devlet anlayışı kapsamında e-devlet üzerinden de sorgulanarak ödenebiliyor. Vatandaşlar entegre edilen yeni sistemler üzerinden emlak vergisi ödemelerini ve borç olup olmadığına dair detayları da öğrenebiliyor.

TAPU SAHİPLERİ DİKKAT

Kişilerin ağırlıklı konut olmak üzere; arsa, dükkan, tarla ve işyeri gibi birçok taşınmaz mülklerinde emlak vergileri ödeniyor. Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için ise son tarih 30 Kasım olarak açıklandı. Bu süre zarfı içerisinde 1 Kasım tarihinde başlayan ödemeler 30 Kasım tarihine kadar devam edecek. Yeni dönemde emlak vergisi muafiyetini de araştıracak vatandaşlar şartları karşılamaları durumunda ödemelerden muaf tutulabilmektedir.

EMLAK VERGİSİ 2.TAKSİT ÖDEMESİ

Vatandaşların emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihlerinin araştırmaları da sürmektedir. Taşınmaz sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri yaparken bu yıl ise Mart'ta başlayan ilk taksit ödemelerinin artık şimdiler de ise ikinci taksit ödemelerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Emlak vergisi ödemelerinde yeni dönem 1 Kasım 2022 tarihi itibariyle başlıyor. Buna göre ise emlak vergisi ödemelerinde belediyeler üzerinden ödemeler alınabilecek. Belediyelerin internet sayfalarında da yer alan sanal pos özellikleri ile birlikte internet üzerinden de bu ödemelerin yapılabileceği aktarıldı.

EMLAK VERGİSİ NE KADAR?

Ülke genelinde artan konut fiyatlarının ardından emlak vergisi ödemelerinde de işlemler devam ediyor. Emlak vergisi tutarları yıl içerisinde eşit taksite bölünürken ilki Mayıs ikincisi ise Kasım ayında ödeniyor.

Mayıs'ta 3 bin 750 TL ödeme yapan bir vatandaşın 30 Kasım'a kadar ödemesi gereken tutar 3 bin 750 TL olarak biliniyor.

Emlak vergisi ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) üzerinden sorgulanacak ve ödemesi mümkün kılınacak. Emlak vergisi muafiyeti listeleri içerisinde de yer alan kişiler bu süreçte emlak vergisi ödemelerinden sorumlu.

Editör: TE Bilisim