Geliştirdiği iş modeli ile çevreye, insana ve ekonomiye karşı sorumluluklarını taahhüt altına alan UNO, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın en önemli maddelerinden biri olan cinsiyet eşitliği hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.  Sahip olduğu değerler ile tüketicilerine iyi ürünler sunmanın yanı sıra toplumsal fayda sağlamayı da odağına alan UNO, Antalya Fabrikası’ndaki kadın çalışan sayısı oranını %50’ye yükseltmeyi başardı.

UNO CEO Vekili Evin Pehlivanlı: “UNO olarak istihdamda fırsat eşitliğine büyük hassasiyet gösteriyoruz. Önemli bir sanayi şirketi olmanın getirdiği sorumlulukla, yalnızca yönetim kademesinde ve destek birimlerinde değil, aynı zamanda üretim ve teknik birimlerde de kadın istihdamı alanında alışılagelmiş kriterleri değiştirmeyi, kadınlara daha geniş yer açmayı, farklı görev tanımlarında da istihdam sağlamayı kendimize görev edindik. Özellikle üretim fonksiyonlarında sağladığı %50’lik kadın çalışan oranı ile bu hedefimizi destekleyen Antalya fabrikamızda düzenlediğimiz buluşmada, bu gelişmeye öncülük eden yöneticilerimize teşekkürlerimizi ilettik.” yorumlarında bulundu.

UNO gelecek dönemde cinsiyet eşitliği alanında, diğer fabrikalarında ve farklı projelerle de kendini geliştirmeye devam edecek.

Editör: TE Bilisim