Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Anma Komitesi tarafından alınan kararlar, kamuoyuna duyuruldu. İşte Anma Komitesi’nin kararı:

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılı Anma Programı ile ilgili olarak, 18 Ekim 2018 Perşembe günü saat:15.00’da Valilik Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Faruk Eraslan Başkanlığında toplantı yapılarak aşağıdaki kararlar alındı.

A) ÇELENK SUNMA TÖRENİ

10 Kasım 2018 Cumartesi günü Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait çelenkler, saat 08.30’da Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde hazır bulundurulacaktır. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait çelenkler tören yöneticisinin daveti ile (saat 09.05’te tamamlanmak üzere) kuruluşların amirleri tarafından sunulacaktır. Çelenk taşıyıcı olarak görevlendirilen kişilerin kıyafetlerine özen gösterilecek, uygun olmayanlar görevlendirilmeyecektir.

Atatürk Anıtına sunulacak çelenkler ile taşıyıcıların, Çelenklerin Hazırlanma, Taşınma ve Sunulması Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygunluğu, Valilik Özel Kalem Müdürlüğü’nce incelenecektir.

Çelenklerin sunulmasından sonra Büyükşehir Belediye bandosunun çalacağı Saygı Marşı eşliğinde saat 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı eşliğinde gönderdeki Bayrağımız usulünce yarıya indirilecektir. Çelenk sunma töreninde 100 kişilik öğrenci grubu hazır bulundurulacaktır.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü sirenleri saat 09.05’te 2 dakika süre ile çalacak ve aynı anda Büyükşehir Belediye hoparlöründen siren sesleri yayınlanacaktır. Bu süre içerisinde araçlar oldukları yerde kalarak klaksonlarını çalacaklardır.

B) MEHMET AKİF ERSOY KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DÜZENLENECEK PROGRAM

Öğrenci grupları ve halkımız saat 09.30’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yerlerini almış olacak, protokole dâhil zevatın yerlerini almasını müteakip İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce (Süha Erler Anadolu Lisesi) hazırlanacak olan program icra edilecektir. Programda Günün anlam ve Önemine binaen Garnizon Komutanlığı’nca belirlenecek konuşmacı tarafından “Atatürk’ün Askeri Kişiliği” hakkında, KSÜ Rektörlüğü’nce belirlenecek bir akademisyen tarafından “Atatürk ve Devlet Adamlığı” konulu konuşma yapılacaktır. Konuşmacılara ait bilgiler ile konuşma metinleri 02 Kasım 2018 Cuma gününe kadar Valiliğimize (Özel Kalem Müdürlüğü) gönderilecektir.

Programa ilişkin davetiyelerin hazırlanması, dağıtımı ve programa katılım teyidi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılacak, oturum düzeni konusunda Valilik Özel Kalem Müdürlüğü ile koordinasyon sağlanacaktır.

C) GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR

10 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 09.05’te kamu kurum ve kuruluşları bayraklarını güneşin batışına kadar yarıya indirecekler, gün batımında ise tekrar çekeceklerdir.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca kendi daireleri veya işyerleri için Atatürk’ün söylediği vecizeler pankart haline getirilecek, bunların tespiti konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine sağlanacaktır.

Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına saat 08.30’dan itibaren 2 adet meşalenin konularak yakılması Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca sağlanacaktır.

Çelenk sunma töreninde bando takımı görevlendirilmesi ve Atatürk Meydanı’nın tanzim ve düzeni Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca sağlanacaktır.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce anma programı düzenlenecektir. Bu nedenle 7 ve 10 Kasım 2018 tarihlerinde 09.00-12.00 saatleri arasında Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca sağlanacaktır.

Tören kıtası görevlendirilmesi Garnizon Komutanlığı’nca yapılacaktır.

Sirenlerin saat 09.05’te 2 dakika süre ile çalınması İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce sağlanacaktır. Sirenleri çalacak görevlinin adı, soyadı ve telefon numarası 02 Kasım 2018 Cuma gününe kadar Valiliğimize (Özel Kalem Müdürlüğü) bildirilecektir.

Atatürk Meydanı’ndaki çelenk sunma töreni ve Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenecek program için trafik düzeni ve asayiş İl Emniyet Müdürlüğü’nce sağlanacaktır.

Tören ve program yerlerinde 1 ambulans ve yeteri kadar personel görevlendirilmesi İl Sağlık Müdürlüğü’nce; elektrik kesintilerine karşı gerekli tedbirlerin alınması AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından sağlanacaktır.

KSÜ Rektörlüğü’nce hafta içerisinde (10-17 Kasım 2018) yerel ve ulusal TV’ler ile radyolarda, Atatürk’ü çeşitli yönleriyle tanıtıcı programlar düzenlenmesi ve ayrıca bir konferans düzenlenmesi sağlanacaktır.

Hafta boyunca okullarda anma programı düzenlenecek, film ve slayt gösterileri yapılması İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce sağlanacaktır.

Program Vali Yardımcısı Faruk Eraslan’ın koordinatör amirliğinde yürütülecektir. Programın yürütülmesinden kendilerine görev verilen kurum ve kuruluşlar ile kutlama komitesinde yer alan birimler müştereken görevli ve sorumludurlar.

Gereğinin aksatılmadan ifasını önemle rica ederiz.

ANMA KOMİTESİ

Editör: TE Bilisim