2022'de VFS Avusturya Vize Randevu İşlemleri

Avusturya vizesi; eğitim, çalışma, turizm ve benzeri amaçlarla Avusturya’ya gidecek kişilerin alması gereken vize türü olup Avusturya vizesine randevu yolu ile başvuru yapılması gerekmektedir. Avusturya vize başvurusu işlemleri randevu alınması, biyometri işlemleri, evrak teslimi ve vize ücretinin ödenmesi ile tamamlanmaktadır.

Avusturya vize başvurusu için randevu alınması vize başvuru işleminin önemli bir aşamasıdır. Avusturya vizesi başvuru işlemleri için vize randevusu alınması, randevu tarihinde ve saatinde randevu yerinde bulunulması gerekmektedir. Avusturya vize randevu işlemleri online olarak yetkili aracı kurumun web sitesi üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Avusturya için sunduğu vize danışmanlık hizmeti kapsamında başvuru sahipleri adına vize randevusu alma işlemi de bulunan yüksek onay oranlı vize merkezi Vizem.net'in danışmanlarına Avusturya vize işlemleri hakkında bilinmesi gerekenleri sorduk.

Detaylı bilgi için: 0850 241 1868

Avusturya Vizesi Randevu Alma İşlemi Nereden Yapılır?

Avusturya vizesi için yetkili aracı kurum VFS Global’dir ve VFS Global Avusturya randevu işlemleri resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılmaktadır. VFS Avusturya randevu işlemleri için omline olarak kişisel hesap oluşturulması gerekmektedir.

Avusturya Vize Randevu Alma İşlemi Konsolosluklardan Yapılabilir Mi?       

Avusturya vize başvurusu konsolosluklar üzerinden gerçekleşmediği için Avusturya Konsolosluğu randevu ve Avusturya Başkonsolosluğu vize randevu alma

işlemleri yapılmamaktadır. Herhangi bir vize türü için başvuru kabul etmeyen Avusturya Konsolosluğu vize randevusu vermemektedir.

Avusturya vizesi için vize türü fark etmeksizin aracı kurumun başvuru merkezinden randevu alınmaktadır.

VFS Global Avusturya Vize Randevu Oluşturma İşlemi Nasıldır?              

VFS Global vize randevu alma işlemi https://visa.vfsglobal.com/tur/en/aut/book-an-appointment adresi üzerinden başvuru adımları takip edilerek yapılmaktadır. VFS Global Avusturya randevu alma işlemi için ilk olarak mail ve şifre ile kişisel hesap oluşturulması ardından başvurulacak vize türü, vize başvuru merkezi, randevu günü ve saatinin seçilmesi gerekmektedir.

VFS Global randevu Avusturya işlemleri, randevu mektubuyla birlikte randevu onayı konulu bir e-posta gönderilmesiyle tamamlanmaktadır.

Maraş’tan Avusturya Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Kahramanmaraş’ta ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de oturumu bulunan yabancı ülke vatandaşları en yakın Avusturya vize başvuru merkezi olan Gaziantep vize başvuru merkezinden randevu alabilir.

Avusturya vize başvurularında bölge ayırımı bulunmadığı için uygunluk durumuna göre Ankara veya diğer illerdeki başvuru merkezlerinden de randevu alınabilir.

Telefon İle Avusturya Vize Randevusu Alınabilir Mi? 

Telefon ile Avusturya vize randevusu alınamamaktadır. Avusturya vize randevu alma işlemi yetkili aracı kurum web sitesi üzerinden online olarak yapılmaktadır.

Avusturya Vize Başvurusu İçin Randevu Almak Ücretli Midir?

Avusturya vize randevusu alma işlemi ücretsiz olarak yapılmakta olup Avusturya vize randevu ücreti talep eden kişi ve kurumlara itibar edilmemelidir.

Avusturya Vize Randevusu Başka Bir Güne Ertelenebilir Mi?

Vizemnet üzerinden yapılan vize başvurularında randevu tarihi daha ileri bir tarih ile değiştirilebilmekte olup diğer kurumlar aracılığıyla yapılacak vize başvuruları için randevu değişikliği önceki randevu tarihinden 24 saat önce yapılabilmektedir.

Avusturya Vize Başvuru Randevusu İptal Edilebilir Mi?     

Aracı kurumun online randevu sistemine giriş yapılarak VFS randevu Avusturya işlemi 72 saat öncesine kadar iptal edilebilmektedir.

Avusturya Vize Randevusuna Geç Kalınırsa Ne Olur?

Avusturya vize randevusuna geç kalma süresi 15 dakika olmakla birlikte bu sürenin aşılması durumunda randevu iptal edilmektedir.

Avusturya Vize Başvuru Randevusuna Gidilmezse Ne Olur?

Avusturya vize başvuru randevusuna gidilmediğinde randevu iptal edileceği için yeniden vize başvuru randevusu alınması gerekmektedir.

Avusturya Vize Randevusu Sırasında Yapılan İşlemler Nelerdir?       

Avusturya vize randevusu sırasında vize başvuru merkezinde yapılan işlemler; evrakların teslimi, vize başvuru ücretinin ödenmesi ve biyometri işlemlerinin yapılması olarak sıralanmaktadır.

Randevu sırasında işlemler eksiksiz olarak tamamlandıktan sonra başvuru sahibi Avusturya vizesi için Konsolosluğun onay kararını beklemektedir.

Vize Randevusuna Gitmeden Avusturya Vizesi Alınabilir Mi?

Schengen vizesini son 5 yıl içinde alan kişilerin VIS sistemine kayıtlı parmak izleri bulunmaktadır. VIS sisteminde parmak izi kayıtlı olan kişiler akredite acenteler aracılığıyla yapacakları Avusturya vizesi başvurularında başvuru merkezine gitmeden işlemlerini tamamlayabilmektedir.

VIS sistemine kayıtlı parmak izleri bulunan kişilerin Avusturya vizesi için gerekli evrakları akredite acente merkez ofisine göndermeleri durumunda vize başvuruları kendileri adına uzman danışmanlar tarafından yapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim