Asırlardır birçok hastalığa doğal ilaç olarak kullanılan çörek otunun faydalarına gelin daha yakından bakalım.  Günde sadece 1 gram iki kez çörek otu yediğinizde bağışıklığı kuvvetlendirerek birçok hastalığı vücudunuzdan kovabileceğinizi öğrenince artık bu besini daha fazla tüketeceksiniz.

Çağımızın belası yanlış beslenmeyle artan alerjik hastalıklarının ilacıdır bunların arasında egzama ve astıma çok iyi gelir. Burnunuz akıyor, gözlerinizde kaşıntı oluyor ve nefes almakta zorlanıyorsanız o zaman en iyi doğal ilacınız çörek otudur. Astımı olan hastalar üzerinde yapılan çalışmalarda, bazı astım ilaçlarından daha etkili olabileceği bulunmuştur. Astım hastalarının mutlaka günde 2 kez 1 gram çörek otu alması gereklidir. Balla karıştırılan çörekotu cildi güzelleştiriyor.

Radyasyon hasarına karşı koruyor. Çörek otunun içeriğinde bulunan bileşenler, radyasyon ışınları nedeni ile hasar gören beyin dokularını onararak koruyor. Parkinson hastalığına iyi geliyor. Çörek otunun içeriğinde bulunan bileşenler sinir hücrelerinde meydana gelen hasarı önlüyor. Kanseri önlüyor. Yapılan araştırmalar çörekotunun kanser hastalığına iyi geldiğini kanserli hücrelerin gelişimini yavaşlattığını göstermiştir.

Editör: TE Bilisim