Teknolojinin her geçen gün hızlı bir şekilde gelişmesi insanların hayatında da çeşitli değişikliklere neden olur. Teknolojik gelişmeler ile insanların yaşamlarında ihtiyaçlar ve isteklerde değişiklikler meydana gelir. Bu kapsamda; cep telefonu sigortası da bu bağlamda ihtiyaç olan gereksinimler arasında yer alır. Telefonlar ne kadar telefon kılıfı, ekran koruyucu, garanti belgesi ile teminat altına alınmaya çalışılsa da bunlar yeterli olmayabilir. Kullanıcı hataları sebebiyle telefonlarda çeşitli hasar durumları meydana gelebilir.

Ortaya çıkan hasarlar kullanıcılar tarafından ödenmek zorunda kalır. Hatta bazen masraflar o kadar fazla olur ki insanlar bunun yerine yeni bir telefon almayı bile tercih edebilir. Ayrıca telefon sigortası telefonların başına gelebilecek çeşitli risklerin poliçelerdeki talimatlar doğrultusunda güvence altına alınmasını sağlar.

Cep Telefonu Sigortası Kapsamına Neler Girer?

Genel kapsamda cep telefonu kaskosu işlemlerini gerçekleştirmeden önce teminatlar hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Cep telefonu sigortasında hırsızlık teminatı da bulunur. Bu sayede telefonların çalınması gibi durumlarda çalınan telefonun masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanır. Telefonun sigorta yaptıran kişinin evinden, iş yerinden ya da kilitli halde olan aracından çalınması sonucunda telefon cep telefonu sigortası teminatındadır. AVM, park, otobüs, dolmuş, kafe, konser alanı gibi kamusal alanlardan cep telefonunun çalınması durumunda bu durumlar teminat dışında yer alır.

Telefon Ekranının Kırılması Telefon Kaskosu Tarafından Karşılanır Mı?

Telefon insanların günlük yaşamlarında sıklıkla kullandıkları cihazlardır. Günlük yaşamda telefonun elimizden düşmesi gibi istenmeyen durumlar meydana gelebilir. Bunun yanında telefonun üzerine sıvı dökülmesi gibi bir durum yaşanabilir. Bu durumlarda telefonlar kullanılmayacak hale gelebilirler. Ayrıca telefon kaskosu içerisinde yer alan kaza sonucu hasar teminatı ile telefonlarınızı yeniden yaptırabilirsiniz. Bir diğer konuda yurt dışında meydana gelen telefon hasar durumlarının sigorta şirketi tarafından karşılanıp karşılanmayacağıdır. Cep telefonu kaskosu içerisinde yer alan yurt dışı hasar teminatı ile yurt dışında cep telefonunun başına bir şey gelmesi durumunda 30 güne kadarki seyahatlerde telefonun güvence altına alınması mümkün olur.

Telefonun Anakartı Yandığında Telefon Sigortası Karşılar Mı?

Çok yüksek ya da çok düşük voltajlar nedeniyle cep telefonlarının anakartının yanması gibi durumlar söz konusu olabilir. Bunun dışında çok daha büyük sorunların meydana gelmesi de mümkündür. Cep telefonu sigortasında yer alan elektrik voltaj teminatı ile bu gibi durumlarda telefonların aldıkları hasarlar sigorta şirketi tarafından karşılanır. Kalabalık ortamlar, sorumluluklar derken bazen dalgınlıkla telefonların kaybolması gibi problemlerle karşı karşıya kalabiliriz. Fakat unutma ya da kaybolma durumları telefon kaskosu dışında yer alan durumlardır. Bu nedenle insanların bu tarz konularda dikkatli olması önemlidir.

Bunun yanında orijinal ya da sonradan alınan şarj aleti, kulaklık gibi cihazlarda meydana gelen sorunlar telefon kaskosu dışında yer alan konulardır. Araç kasko sigortasındaki gibi ikame telefon teminatı hizmetleri de vardır.

Editör: TE Bilisim