Employer Brand Summit’te yaklaşan fırtına konuşuldu!

Uluslararası Employer Brand Summit etkinliğinin 9.su, 13-14-15 Nisan’da hibrit olarak gerçekleşti. Türkiye’den ve dünyadan pek çok konuşmacıyı bir kez daha aynı ortamda buluşturan etkinlik, bu yıl tüm dünyanın gündemine giren “yaklaşan yetenek fırtınası” temasını masaya yatırdı.

Etkinliğin daimi sponsoru QNB Finansbank, bu yıl da ana sponsor olarak konumlandı ve Türkiye’nin en büyük markalarının temsilcileri, yetenek fırtınasını ve bu konuda aldıkları aksiyonları izleyicilerle paylaştı.

Türkiye’nin ilk işveren markası ajanslarından 3İK’nın geleneksel olarak düzenlediği işveren markası zirvesi Employer Brand Summit, bu yıl hibrit bir şekilde gerçekleşti ve bir kez daha iş dünyasının en önemli profesyonellerini bir araya getirdi.

İlk 2 günü atölyelere ayrılan etkinlikte, ilk olarak Employer Brand Academy kurucusu ve işveren markası stratejisti Ali Ayaz, “Sadece İşveren Markası Değil, Aynı Zamanda İşveren Markası Yönetiminin Esasları” konulu bir atölye gerçekleştirdi. Daha önceden kayıt olanların katıldığı ve büyük ilgi gören atölyede, işveren markasının ve işveren markalamasının incelikleri ve esasları konuşuldu, katılımcıların da dahil olmasıyla fikir alışverişlerinde bulunuldu.

İkinci gün olan 14 Nisan’daki atölyelerin ilkine İnsan Kaynakları Organizasyonel Gelişim ve Öğrenme Uzmanı Begüm Güney ev sahipliği yaptı ve son yılların yükselen trendi “İşe Alımda Oyunlaştırma” konusuyla ilgili katılımcılara değerli bilgiler verdi. Ufuk açan ve büyük ilgi gören atölyelerin sonuncusunda ise Yıldız Holding’in İşe Alım Müdürü Tuğçe Tunç Tartan önderliğinde “FlowQ: İşe Alımda Yeni Dönem” konusu ele alındı.

HIZLA YAKLAŞAN YETENEK KRİZİNDEN KİM, NASIL KORUNABİLİR?

15 Nisan’daki büyük zirve ise motivasyon konuşmacısı, eğitimci, yazar ve oyuncu gibi çok yönlü kimliğiyle tanınan Mehmet Auf’un moderatörlüğünde gerçekleşti. Auf’un keyifli ve dinamik sunumuyla başlayan zirvenin açılış konuşmasını 3İK Marka İletişim Ajansı Başkanı Alper Çakıroğlu yaptı. Çakıroğlu etkinliğin düzenlenme amacını ve istikrarlı bir şekilde düzenlenmesini “Son 2 yıldır iş dünyası beklenmedik bir dönüşüm içine girdi ve pek çok şey tahmin ettiğimizden de hızlı bir şekilde değişti, değişmeye de devam ediyor. Hızlı dedik çünkü son yıllarda ayak seslerini hafiften duymaya başladığımız yetenek krizi, beklenmedik bir şekilde, öngörülenden 10 sene önce kapımıza dayandı. Biz de yıllardır Türkiye’nin en önemli şirketlerine işveren markası danışmanlığı veren ve işveren markası kurgulayan bir ajans olarak, pek çok global araştırmaya konu olan ve rotaları değiştiren Yetenek Krizi’ne kayıtsız kalmadık ve yıllardır İnsan kaynakları alanına yön veren etkinliğimiz Employer Brand Summit’i bu tema çerçevesinde gerçekleştirdik. 3 gün süren etkinlik boyunca katılımcılarımızdan çok kıymetli bilgiler aldık, yeteneğin ve işveren markasının geleceğini detaylı bir şekilde konuştuk, ortak sorulara cevaplar aradık. Katılımcılarımız, hem sektörde hem de kendi şirketlerinde bu krize karşı geliştirilen yaklaşımları anlattı, alınması gereken önlemlerden bahsetti ve geleceğe nasıl hazırlanmamız gerektiğiyle ilgili önemli bilgiler verdi. Başta daimi ana sponsorumuz QNB Finansbank ve bu alanda kendilerini sorumlu hissederek değerli deneyimleriyle hem bizim hem de izleyicilerimizin ufkunu açan, sorularımıza cevap veren tüm katılımcılarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu yıl, gözbebeğimiz olan bu etkinliği kısmen de olsa fiziksel bir şekilde gerçekleştirmenin heyecanını yaşadık ve yüz yüze iletişimin önemini bir kez daha anladık. Umuyoruz ki önümüzdeki sene, insan yönetimi alanına yön veren Employer Brand Summit etkinliğimizi, eskiden olduğu gibi tamamen fiziksel olarak düzenleme şansı yakalayabilir ve yolu işveren markasından geçen konuklarımızı aynı ortamda buluşturabiliriz” sözleriyle anlattı.

ZENGİN İÇERİKLİ OTURUMLARLA FIRTINAYA KARŞI ALINABİLECEK ÖNLEMLER KONUŞULDU

3İK Marka İletişim Ajansı Başkanı Alper Çakıroğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan zirvede, daimi ana sponsor QNB Finansbank’ın İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar, “Nitelikli Çalışanlar Bulmak mı Yoksa Nitelikli Çalışanlara Dönüştürmek mi” konulu konuşmasıyla “becerilerin artırılması” ve “yetkinlikler kazanılması” kavramlarını anlattı. Ardından Philip Morris International Türkiye İnsan ve Kültür Direktörü Iryna Vladimirova İş Modellerinin Geleceği: Smartwork konulu bir sunum gerçekleştirdi. Etkinliğin en dikkat çeken oturumlarından birinde Penti’nin İnsan Kaynakları Direktörü Selim Arda Üçer, kendilerine şirket kültürü olarak benimsedikleri Kyosei felsefesi hakkında bilgiler verdi ve bu felsefeyi şirket içine nasıl yaydıklarını anlattı. Diğer oturumlarda Arçelik Global Yetenek ve İşveren Markası Yönetimi Global Lideri Nimet Merve Oklap “Yetenek Fırtınasında Yeni Bir Perspektif Nasıl Kazanılır?” sorusuna cevap verirken, Yıldız Holding İnsan ve İş Destek Başkanı Bahattin Aydın, katılımcılara “Yeteneğin Geleceği”ni anlattı. Etkinlikte yurt dışından ağırlanan bir diğer konuk ise Testlio Global İşe Alım Direktörü Renita Käsper idi. Käsper, yetenek krizinin çıkış noktası olan Büyük İstifa döneminde aday deneyiminin neden çok önemli olduğunu konusunu yaptığı sunum üzerinden örneklerle açıkladı. Günün son oturumunda ise izleyiciler, En Gözde Şirketler araştırmasında hep üst sıralarda yer alan Unilever’in İnsan Kaynakları Direktörü Başak Erzi’den “İşin Geleceği Konseptinde Dahil Etme Trendi”ni dinlendiler.

9. Employer Brand Summit’in kapanışında ise Alper Çakıroğlu bir kez daha sahneye çıktı ve işveren markası stratejisti Ali Ayaz ile birlikte işveren markası sohbetleri gerçekleştirdi. Sohbette işveren markası yönetiminin dünü, bugünü ve yarını konuşuldu, özellikle şirketlerin yaklaşan fırtınadan nasıl korunabilecekleri değerlendirildi. Bunun yanı sıra şirketlerin işveren markası yönetimindeki sorunlar tartışılırken, özellikle yetenek fırtınası yaklaşırken neler yapılabileceği ile ilgili de farklı noktalara değinildi.

Editör: TE Bilisim