İzmir Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği’nin organizasyonuyla 23-26 Eylül tarihlerinde İzmir Karşıyaka Bospa Fuar alanı “Kahramanmaraş Tanıtım Günleri” yapılacak.

Yapılacak olan Fuar hakkında açıklama yapan İzmir Kahramanmaraş Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefa Narlı, “İzmir'de Kahramanmaraş tanıtım günleri icra edeceğiz. Bununla ilgili bir vesile ile ilgili hem sizleri bilgilendirelim hem de bu manada bizi destekleyici kuruluşlar tarafından şehrimizin çeşitli istişarelerde bulunalım maksadıyla Kahramanmaraş’tayız ve Kahramanmaraş’ı İzmir’e taşıyacağız” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’IN DOĞU ALGISINI YIKMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Narlı, “23-26 Eylül Tarihlerinde İzmir'de Kahramanmaraş tanıtım günleri icra edeceğiz. Bununla ilgili bir vesile ile ilgili hem sizleri bilgilendirelim hem de bu manada bizi destekleyici kuruluşlar tarafından şehrimizin çeşitli istişarelerde bulunalım maksadıyla geldik. Toplantımızın teması yapacağımız Kahramanmaraşlılar günü etkinliği ile ilgili İzmir'de yapılan etkinliklerle Kahramanmaraş’ın adını tanıtmaya çalışıyoruz. Malumunuz Sizler Basın Mensupları olarak Maraş'ın hem içeriden hem dışarıdan gözü olduğunuz için önerilerinizi Çok ihtiyacımız var. Biz geçtiğimiz yıl yaklaşık 1 yıl gibi bir süre oldu. Derneği daha önce yürüten Murat başkanımızdan devraldık. Kendilerinin önerisi isteği ve teveccühü üzerine başkanlık tarafımıza verilmiş oldu. Biz de şeref duyarak göreve geldik tabii ki kendi yeni yönetimimiz de kendimize proje çıkardık. Ne yapabiliriz? Kahramanmaraş’ımızın birer kültür elçisi olarak İzmir'de nasıl daha iyi tanıtabiliriz? Maalesef şehrimizin çok bilinirliği yaygınlaşmış değil yani artık günümüzde ülkeler değil de şehirlerin böyle ön plana çıktığı uluslararası camiada şehirlerin markalaştı. Dönem içerisinde ancak biz bunu yakalayamamış. Fakat hepimizin gayreti ile bu süreçleri yavaş yavaş İnşallah iyi noktalara taşıyacağını bilinir dileğimiz gerçekten Maraş'ın kimliğinin demokratik yapısının insanlar tarafından doğru algılanması konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Bu minvalde şehrimizin en güzel losyonunda Konak Meydanı'nda. İzmir’imizin Konak meydanı güzel böyle tabela değeri olan bir yerde Öncelikle Dernek merkezimiz Açılışımızı gerçekleştirdik. Açılış açılışımıza buradan yine İzmir’imizden sivil toplum kuruluşlarımızın, belediye başkanları, halkımızla  ciddi bir katılımla gerçekleştirdik. Akabinde hemşeri buluşması gecesi düzenledik. Orada da yine 800'e yakın Kahramanmaraşlı, İzmir'de ikamet eden İzmir'de yaşayan Kahramanmaraş'ta hemşerilerimizle bir Kahramanmaraş gecesi düzenledi. O da muhteşem bir program oldu. Katılım anlamında da etki anlamında da yine İzmir'i gerekli bürokrasinin vesaire dahil olduğu katılım sağladı” diye konuştu.

“İZMİR’DE HEMŞEHRİLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Narlı, açıklamasının devamında ise, “Marşı'mızın bütün hemen hemen ilçelerimiz dahil önemli şeylerini ön plana çıkarttığımız bir program oldu devamında geçtiğimiz yıl üniversite için Kahramanmaraş'tan İzmir’imize gelen malumunuz. İzmir'de 11-12 civarı üniversite var. Burada yaklaşık 2500-3000 tane. Maraşlı İzmir'de üniversitede okuyan toplamda 250000 civarı öğrenci var. İzmir'de üniversite öğrencisinden bahsediyorum. Bu gençlerimize dokunabilmek adına gençlik kurulu başkanımız gayretleri ile Maraş'tan gelen kardeşlerimizin kayıt döneminde onlara karşılama havalimanından otogara alınıp üniversitelerine kayıtlarının gerçekleştirilmesi, barınma ihtiyacının giderilmesi ve devamında da ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize gençlerimize burs imkanı sağlama noktasını taleplerini aldık ve bir yıl boyunca gençlerimizin birçok gencimize, ihtiyacı olan gençlerimize burs imkanı sağladık. Barınma imkanları noktasında destekler verdik. Çünkü bunlar bizim vazifeleri İzmir Maraş Derneği İzmir'de bu noktada bizi Tabii ki maaşımızdan İzmir’imize ciddi destekleyenler oldu. Onlara da sizlerin huzurunda Bir daha tekrar teşekkür ediyor. Çünkü bu çalışmalar önemli özel Yapılan çalışmalarda önemli gençlerimize dönem içerisinde de Haziran'a kadar bu İçinde bulunduğumuz geçtiğimiz Haziran ayına kadar düzenli haftalık aylık etkinlikler yaptık ” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim