İstanbul, Kayseri, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş ile Suriye Afrin'de toplam 10 cami ve bir türbenin restorasyonu tamamlanarak hizmete sunuldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünce, ramazanda Kayseri, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Hatay, Kahramanmaraş ve Suriye Afrin'de toplam 10 caminin restorasyonu tamamlanarak hizmete açıldı.

Vakıflar Haftası'nı da kapsayan ramazan boyunca, restorasyonu devam eden tarihi camilerin bazılarının çalışmaları tamamlanarak hizmete sunuldu.

AA muhabirinin Vakıflar Genel Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, ibadete açılan yerlerin başında, Kayseri'nin Talas ilçesinde 18. yüzyılda inşa edilen Reşadiye Yukarı Mahalle Camisi geldi.

Bursa Yıldırım Emir Sultan Camisi de yeniden kapılarını açtı. Tasavvuf bilgini "Emir Sultan" adıyla bilinen Mehmet Şemseddin Buhari adına eşi, Yıldırım Beyazıt'ın kızı Hundi Fatma Hatun tarafından 15. yüzyılda yaptırılan caminin açık avlusunda Emir Sultan ve ailesine ait kabirler bulunuyor.

Kahramanmaraş'ın Mağaralı Camisi

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Mağaralı Camisi'nin restorasyonu 17 Temmuz 2018'de başladı, 3 Mart 2021'de sona erdi.

Sadece minaresi eski eser olan caminin ana mekanı betonarme olduğundan sökülerek yenilendi. Bu cami de ramazanda hizmete girdi.

İstanbul Balat'taki Ferruh Kethuda Camisi, bu ramazanda ibadete açılan tarihi camiler arasında yerini aldı.

Editör: TE Bilisim