Kilo vermek için birçok tarif olsa da en çok sevilenlerden biri bitki çayları. Peki hangi çayın ne kadar etkili olduğunu biliyor musunuz?

Bitkilerin mucizevi dünyasında; kimyon, rezene ve tarçınlı su, kişinin kilo vermesine yardımcı olan ve diğer birçok sağlık yararı sağlayan birkaç denenmiş ve test edilmiş içecekler arasında bulunuyor.

İşte kısa sürede hızla kilo vermenizi sağlayacak en etkili çaylar...

Tüm içecekler süper sağlıklı olsa da, kilo verme söz konusu olduğunda, üçü arasında en iyi içeceğin hangisi olduğunu öğrenmek için Baş Diyetisyen ve Doğal Sağlık Kliniği Direktörü Dr Mansi Chatrath birkaç tavsiyede bulunuyor.

KİMYON ÇAYI

Kimyon tohumları doğada soğuktur ve midenin pH seviyesini dengelemeye yardımcı olur. Kimyon suyu, yanma, şişkinlik, asitlik ve hatta hazımsızlıktan muzdarip insanlar için harikadır. Hepimizin bildiği gibi, iyi sindirim kilo vermenin en önemli adımıdır.

Sadece bu değil, kimyon vücuttaki su tutulmasından kurtulmanıza yardımcı olur (ödemden kurtulmanızı sağlar), insülin duyarlılığınızı artırır, antienflamatuardır, metabolik bozuklukların düzeltilmesine yardımcı olur ve genel vücut ağırlığını azaltır.

KİMYON ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kimyonlu su içmek için en iyi zaman sabah kalktıktan hemen sonradır. Bu sağlıklı içeceği yapmak için, bir çay kaşığı kimyon tohumunu geceden ıslatın, maksimum faydayı elde etmek için sabahları miktar yarıya düşene kadar kaynatın.

REZENE SUYU

Öncelikle kilo vermek için kalın rezene tohumları kullanılmalıdır. Bunlar, sizi daha uzun süre tok tutan ve aşırı yemek yemenizi engelleyen lif açısından süper zengindir. Rezene tohumlarının kilo vermeye yardımcı olmasının bir başka önemli yolu da şeker ihtiyacınızı azaltmaktır. Gün boyunca bir bardak rezene tohumu suyu, herhangi bir şekerli maddeye ulaşmanızı engelleyebilir.

Vitamin ve minerallerde yüksektir ve kan temizleyici görevi görür. Kolesterolü düşürmeye yardımcı olduğu ve kan basıncını düzenlediği için kalp hastaları için harikadır. Rezene tohumları görme için son derece iyidir. Ayrıca şişkinlik, sindirim ve kabızlık için harikalar yaratır.

REZENE ÇAYI NASIL YAPILIR?

Rezene tohumu suyu en çok aç karnına tüketildiğinde etkilidir. Bir gece bekletin, kaynatın ve ılık olarak tüketin.

TARÇINLI ÇAY

Tarçın, hormonları dengelemek için harikadır ve bu nedenle, birçok durumda istenmeyen kilo alımına yol açabilecek bir durum olan PCOS'tan muzdarip insanlar için mutlaka denenmelidir.Tarçın ayrıca, yüksek yağlı gıdaların kilo kaybını teşvik eden tarafıyla mücadelede yardımcı olur. Tarçın tüketiminde akılda tutulması gereken tek şey, doğası gereği sıcak olduğu ve bu nedenle yaz mevsiminde dikkatli tüketilmesi gerektiğidir. Çeşitli enfeksiyonları uzak tutmaya yardımcı olan antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

TARÇINLI ÇAY NASIL YAPILIR?

Bir bardak suya 2 tutam tarçın alın, kaynatın ve sonuçları görmek için günde iki kez için. Tarçın için en iyi zaman öğlen ve uyku zamanıdır. Dr Mansi, "Ev ilaçlarının etki göstermesi zaman alır. Görünür sonuçları görmek için bu karışımlardan herhangi birini en az 3 ay boyunca kullanın" diyor. Ayrıca, "Bir seferde yalnızca birini demleyin ve bunları karıştırmayın" diye de ekliyor.

BU KARIŞIMLARIN TÜKETİMİNE DİKKAT ETMESİ GEREKEN BİRİ VAR MI?

Dr Mansi, "Şeker hastalarının tuzlu su tüketme konusunda dikkatli olmalarına rağmen, üç karışım da süper sağlıklı" diyor.

Küçük bir miktar alarak başlayın ve vücudunuzu nasıl etkilediğini görün. Kilo vermeye çalışıyorsanız herhangi bir içecekle başlayabilirsiniz.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/

Editör: TE Bilisim