Vücudumuzdaki ağrılara son verecek karışımı birazdan sizlere vereceğiz. Ama ondan önce ağrılar neden olur kısaca bahsedelim:

Fibromyalji yaygın vücut ağrısı, yorgunluk, sabah tutukluğu, uyku bozukluğu ve kas iskelet sisteminde belli noktalarda hassasiyet ile karakterize bir sendromdur.  İş yaşamı yoğun ve stresli olan, kişilik yapısı bakımından mükemmeliyetçi olarak değerlendirilen kişiler yüksek risk grubunda yer almaktadır.

Fibromyalji yaşam kalitesinde ciddi anlamda olumsuz etkilere yol açmaktadır; bu nedenle hastalığı erken dönemde kontrol altına alabilmek çok önemlidir.

Fibromyalji Neden Ortaya Çıkar?

Bir bireyin vücudunda neden Fibromyalji geliştiği yani hastalığın nedenleri tam olarak açıklanamamakla birlikte, bazı faktörlerin vücudun işleyişini bozarak yaygın ağrı ve hassasiyete yol açtığı biliniyor.

Bu faktörler:

Hormonal sistemde, sinir sisteminde ya da kas işlevlerinde bozukluk,

Sempatik sistemdeki aşırı çalışma,

Santral sistemdeki nörotransmitter dengesizliği,

Uyku bozukluğu, depresyon, anksiyete gibi psikolojik temeli bulunan sorunlar,

Yoğun iş yaşamı gerektiren stresli sektörlerde çalışma,

Mükemmeliyetçi, titiz, duygu durumu çabuk değişen kişilik yapısı,

İşkolik olma durumu,

Toplumda erkeklere kıyasla kadınları üç kat daha fazla etkilemektedir.

Soğuk havalarda artıyor

Özellikle soğuk havalarda ve mevsim değişikliklerinde şikâyetlerde artış olur. Soğuk havalarda hastaların şikâyetlerinde bariz bir şekilde artış gözlenir. Bu dönemlerde hastalarımızın hayat kalitelerinde ve iş gücünde gözle görülür bir azalma olur.

Soğuk havalarda artan yaygın kas ağrıları, halsizlik, yorgunluk ve isteksizlik şikâyetleri için hastalara bu dönemde daha çok egzersiz öneriyoruz. Dengeli beslenmeleri, açık havada bol bol yürüyüş yapmaları başlıca önerilerimiz arasında yer alıyor.

Şimdi Tarifimize Gelelim

Biraz tuz ve zeytin yağını karıştırın, önümüzdeki 5 yıl süresince ağrı hissetmeyeceksiniz..

Zeytinyağı içerisinde çözünen doğal tuz baş, boyun ve eklem bölgesindeki ağrıları gideriyor!

Özellikle baş, boyun ve eklem ağrıları insan yaşamını oldukça kötü etkiler.

Bu sorunu doğal malzemelerle çözebilirsiniz. Size vereceğim bu basit tarif sayesinde 5 sene ağrı derdi yaşamayacaksınız! İddialı biraz ama yapan herkesin ortak görüşü bu şekilde, güvenin!

Sadece 10 yemek kaşığı kaliteli tuza ve 20 yemek kaşığı zeytinyağına ihtiyacımız var.

Tarif: Bu tarifi hazırlamak için çok da çaba sarf etmenize gerek yok. Tek yapmanız gereken cam bir kapta malzemeleri karıştırın. Ağzını sımsıkı kapatınca iki gün içinde karışımınız açık renkli olacaktır.

Uygulama: Tercihen sabahları karışımı ağrıyan bölgeye sürün. Ovalayarak yedirin. Eğer baskı oluşuyorsa ve dayanamıyorsanız, 2-3 dakikayla başlayın ve yavaşça bu dakikayı arttırın. Uzmanlar 20 dakikalık masajın yeterli olduğunu söylüyorlar. Ardından nemli bir havluyla hafifçe silin. Teniniz eğer tahriş olursa bebek pudrasını tahriş olduğunuz bölgeye rahatlatmak için sürebilirsiniz.

10 Gün içinde, karışım cildinize etki etmeye, kıkırdak ve kemik bağlarındaki kaslarınız yenilenmeye başlayacak. 8-10 gün arasında ciddi değişiklikler göreceksiniz!

Tedaviyi uygularken ağrınız tamamen kaybolacaktır. Sağlıklı kan akışına ve keskin görüşe sahip olacaksınız. Vücudunuz toksinlerden arınacak ve metabolizmanız en sağlıklı haline ulaşacak.

Bu tedavi aynı zamanda felçli hastalar içinde gerçek bir umut kaynağıdır.

Editör: TE Bilisim