‘Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim’ sloganı ile bu yıl ilk defa kutlanmaya başlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında planlanan etkinliklerin açılış programı, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un katılımı ile gerçekleştirildi.

Halk Eğitimi Merkezlerimiz ve Olgunlaşma Enstitüsünün katkılarıyla Millî İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış programına Valimiz Ömer Faruk Coşkun’un yanı sıra Vali Yardımcımız Fatih Damatlar, İl Millî Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Akif Bulut, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Harun Kurt, Halk Eğitimi Merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüsü yönetici, öğretmen ve kursiyerleri ile bazı vatandaşlarımız katıldı.

Program saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz tarafından ülkemizde ilk defa kutlanılmaya başlandığını belirterek, “Bu çerçevede Kahramanmaraş ilimizde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet üreten Halk Eğitimi Merkezlerimiz ve Olgunlaşma Enstitümüz katkılarıyla hazırlanmış olan sergi sayesinde vatandaşlarımızla buluştuk. Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın özellikle 7'den 77'ye her seviyede ve her yaşta öğrenciye hitap eden bir çalışma olduğunu burada görmüş olduk. Tabi salgın süreci nedeniyle özellikle kursiyerlerimizin katılımı daha düşük oldu. Süreç iyileştiği andan itibaren de kursiyerlerimiz ile birlikte hayat boyu öğrenme faaliyetlerimize daha fazla kurslarla devam edeceğiz.” dedi.

Bundan sonra her yıl 1-7 Haziran tarihleri arasının Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak kutlanacağını ifade eden İl Millî Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, “İlkini bu yıl kutladık, bundan sonraki yıllarda da kutlamaya devam edeceğiz. Kurslarda ve etkinliklerde emeği geçen öğretmenlerimize, kursiyerlerimize, yöneticilerimize, zaman ayırıp buraya gelen vatandaşlarımıza ve basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Hayat Boyu Öğrenme Haftamız kutlu olsun.” diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmanın ardından açılış programı kurdele kesimi yapıldı. Kahramanmaraş Halk Eğitimi Merkezi ile Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi’nin halk oyunları gösterisinin ardından Kahramanmaraş Halk Eğitimi Merkezi Müzik Topluluğu’nun müzik dinletisi eşliğinde stant gezileri gerçekleştirildi. Program, millî sporculardan oluşan hokey takımının gösterisi ile son buldu.

Editör: TE Bilisim