3 Aralık Dünya Engelliler Gününü: Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İl Merkezi ve İlçelerimizde dolu dolu farkındalık etkinlikleri ile kutladı.

İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezleri, Spor Tesisleri ve GSB Yurtlarında etkinlikler ve özel eğitim merkezlerine ziyaretler gerçekleştirildi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Şehrimizin Down Sendromlu engelli yüzücümüz Şahin Olgun’u ziyaret etti. Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan’ında katıldığı ziyarette duygu dolu anlar yaşandı. İl Müdürü Cemil Boz Şahin Olgun’a çiçek ve forma hediye ederek sporcumuzun Dünya Engelliler gününü tebrik etti.

12 Şubat Kapalı Yüzme Havuzunda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Yüzme Yarışları düzenlendi. Kahramanmaraş Valisi Sayın Ömer Faruk Çoşkun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya programa katılarak Yarışlarda derece elde eden sporculara Madalya ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Tebrik mesajı yazan Karanfil takdim ettiler. Akabinde Kahramanmaraş Gençlik Merkezinde düzenlenen Paravolley maçına katılarak burada Bedensel engelli Sporcularımızın bu özel gününü tebrik ettiler.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlama mesajında şunları söyledi. “Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, engelli kardeşlerimizin, sporun bütün alanlarında, gençlik faaliyetlerinde aktif biçimde yer alabilmeleri için gayret ediyoruz. Gayretlerimiz sonucunda kardeşlerimizin azimleri bizlere mutluluk veriyor. Engeller aşılmak için vardır. Bunun en güzel örneği ise engelli aşmak için mücadele eden kardeşlerimizdir. Bizlerde bu mücadelede yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, yaşama sevinciyle hayata tutunan tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü Tebrik ediyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilisim