Kahramanmaraş’ın merkez ilçeleri Onikişubat ve Dulkadiroğlu’nun ardından en büyük ilçesi olan Elbistan’ın il olmaya aday ilçeler arasında yer aldığı görülüyor.

TÜİK verileri üzerinden bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterler baz alındığında il olmaya aday Elbistan’ın zaman zaman siyasilerin de il olması için TBMM’ye kanun teklifi verdiği de biliniyor.

https://www.sabah.com.tr/trend ‘te yer alan bir habere göre;Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi olarak 81 ili bulunuyor. Bu 81 kente bağlı 922 de ilçe var. Özellikle büyükşehir merkezlerindeki kimi ilçelerin nüfusları birçok ilden bile büyük.

Durum böyle olsa da il olabilmek için sadece büyük bir nüfusa sahip olmak yeterli değil elbette. 30'u büyükşehir statüsünde olan illerimizin arasına katılmak isteyen de birçok ilçemiz bulunuyor.

İl olmaya aday ilçeler hangileri? 'İl olabilecek ilçeler' noktasında kimi vatandaşlar sık sık bu soruyu yetkililere iletiyor.

TÜİK verileri üzerinden bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterler baz alındığında gerçekten hangi ilçelerimiz il olmak için en iyi koşullara sahip?

İşte bu sorunun cevabı!

Yüksekova, Hakkari

Kahta, Adıyaman

Edremit, Balıkesir

Polatlı, Ankara

Ünye, Ordu

Ergani, Diyarbakır

Kozan, Adana

Cizre, Şırnak

Elbistan, Kahramanmaraş

Ereğli, Konya

Lüleburgaz, Kırklareli

Bandırma, Balıkesir

Fethiye, Muğla

Nazilli, Aydın

Akhisar, Manisa

Erciş, Van

Manavgat, Antalya

Ereğli, Zonguldak

Siverek, Şanlıurfa

İskenderun, Hatay

Çorlu, Tekirdağ

İnegöl, Bursa

Alanya, Antalya

Tarsus, Mersin

Gebze, Kocaeli

Ankara (Çankaya)

Editör: TE Bilisim