Kahramanmaraş’ta bugün Andırın  “Parçalı bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı” olacak, diğer ilçelerde hava “Parçalı ve az bulutlu” tahmin ediliyor. En yüksek sıcaklık merkez Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçeleri ile Türkoğlu ilçesinde 30, en düşük sıcaklık andırın ilçesinde 22 derece olacak.

Kahramanmaraş’ın da yer aldığı Doğu Akdeniz’de Bölge genelinin parçalı ve az bulutlu; Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM:  Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ordu, Tokat ve Malatya çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGEMİZDE HAVA

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri ile Adana ve Mersin'in kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU AKDENİZ

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM: Bölge genelinin parçalı ve az bulutlu; Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıkları Adana ve Mersin çevrelerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Sabah saatlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, Mersin'in batı kesimlerinde ve iç kesimlerde yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden esmesi beklenmektedir.

BÖLGEDEKİ BAZI İLLERDE HAVA SICAKLIĞI

ADANA °C, 32°C

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 32°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 30°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN °C, 31°C

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KAHRAMANMARAŞ °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE SICAKLIKLAR

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı ve az bulutlu

30

Afşin

Parçalı ve az bulutlu

24

Andırın

Parçalı bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

22

Çağlayancerit

Parçalı ve az bulutlu

27

Ekinözü

Parçalı ve az bulutlu

24

Elbistan

Parçalı ve az bulutlu

25

Göksun

Parçalı ve az bulutlu

23

Nurhak

Parçalı ve az bulutlu

24

Pazarcık

Parçalı ve az bulutlu

29

Türkoğlu

Parçalı ve az bulutlu

30

Editör: TE Bilisim