Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu ve Onikişubat ile Afşin, Andırın ve Göksun ilçeleri “Parçalı bulutlu, batısı sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı” diğer ilçeler “Parçalı bulutlu” geçecek.

Kahramanmaraş’ta en yüksek sıcaklık Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu ve Onikişubat ile Çağlayancerit, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde 33 derece, en düşük sıcaklık Andırın ilçesinde 26 derece olacak.

Kahramanmaraş’ın da yer aldığı Akdeniz bölgesinin parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz ile Orta Akdeniz'in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz bölge geneli parçalı bulutlu; Hatay’ın kıyı kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı ve Osmaniye çevreleri sabah saatlerinde, Adana ve Mersin çevreleri ise öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri ile Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Zonguldak, Bartın, Düzce, Ordu, Samsun'un doğusu ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2), Trabzon’un doğusu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli ve aşırı (100 Kg/m2 üzeri) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde hissedilir derecede (5 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı; kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Orta Karadeniz kıyıları, İnebolu ile Sinop arası kıyı şeridinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Van, Hakkari, Ağrı, Bitlis ve Muş çevreleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yükseklerinde kısa süreli fırtına (40-70 Km/saat, yüksekleri zaman zaman 90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Zonguldak, Bartın, Düzce, Ordu, Samsun'un doğusu ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2), Trabzon’un doğusu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli ve aşırı (100 Kg/m2 üzeri) olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın Güney Ege kıyıları, Orta Karadeniz kıyıları, İnebolu ile Sinop arası kıyı şeridinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40 ila 70 km/saat), Van, Hakkari, Ağrı, Bitlis ve Muş çevreleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yükseklerinde kısa süreli fırtına (40-70 Km/saat, yüksekleri zaman zaman 90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGEMİZDE HAVA

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz ile Orta Akdeniz'in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU AKDENİZ

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM: Bölge geneli parçalı bulutlu; Hatay’ın kıyı kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı ve Osmaniye çevreleri sabah saatlerinde, Adana ve Mersin çevreleri ise öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Bölge genelinde batı ve güneybatı yönlerden hafif yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGEDEKİ BAZI İLLERDE HAVA SICAKLIĞI

ADANA °C, 35°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 36°C

Parçalı bulutlu

HATAY °C, 30°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 30°C

Parçalı bulutlu

KAHRAMANMARAŞ °C, 33°C

Parçalı bulutlu, batısı sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE SICAKLIKLAR

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı bulutlu, batısı sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

33

Afşin

Parçalı bulutlu, sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

29

Andırın

Parçalı bulutlu, sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

26

Çağlayancerit

Parçalı bulutlu

33

Ekinözü

Parçalı bulutlu

30

Elbistan

Parçalı bulutlu

31

Göksun

Parçalı bulutlu, sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

28

Nurhak

Parçalı bulutlu

31

Pazarcık

Parçalı bulutlu

33

Türkoğlu

Parçalı bulutlu

33

Editör: TE Bilisim