Kahramanmaraş’ın tüm ilçeleri “Parçalı bulutlu” tahmin ediliyor. İlçelerde sıcaklıklar en yüksek 14, en düşük 5 derece bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemizin güney ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli çevreleri, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı, İzmir'in batı kesimleri, Aydın'ın batısı, Muğla, Antalya, Isparta, Hatay çevreleri, Burdur'un doğusu ve Adana’nın güney kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) ve zaman zaman fırtına şeklinde (60-90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden sonra Marmara ve Ege ile Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (60-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre: Rüzgârın; Marmara bölge geneli, Kıyı ve Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Eskişehir) ile Batı Karadeniz’in batısında (Düzce, Bolu) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-75 km/sa), Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGEMİZDE HAVA DURUMU

Kahramanmaraş’ın da yer aldığı Akdeniz Bölgesi Parçalı, yer yer çok bulutlu, Antalya ve Isparta çevreleri ile Burdur'un doğusu, Adana'nın güney kesimleri ve Hatay çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 18°C

Çok bulutlu, güney kesimleri sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 18°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 13°C

Çok bulutlu, sağanak yağışlı

MERSİN °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

KAHRAMANMARAŞ °C, 13

Parçalı bulutlu

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ

Coğrafi olarak Kahramanmaraş’ın da bulunduğu Doğu Akdeniz Bölge geneli; parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde Adana kıyı kesimleri (Karataş, Yumurtalık) ile Hatay güney ve kıyı kesimlerinin yer yer sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Bölgemizin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının 2 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor

RÜZGÂR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE HAVA DURUMU

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı bulutlu

13

Afşin

Parçalı bulutlu

5

Andırın

Parçalı bulutlu

9

Çağlayancerit

Parçalı bulutlu

10

Ekinözü

Parçalı bulutlu

7

Elbistan

Parçalı bulutlu

7

Göksun

Parçalı bulutlu

6

Nurhak

Parçalı bulutlu

5

Pazarcık

Parçalı bulutlu

12

Türkoğlu

Parçalı bulutlu

14

Editör: TE Bilisim