Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Kahveci’nin gündem dışı olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirdiği Çağlayancerit Yolu’nun yapımının Karayolların’dan alınarak Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi hususunda da Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci, Çağlayancerit Yolu’nun yapımının Karayolları’ndan alınarak Büyükşehir’e devredilmesini önerdi.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi başkanlığında gündeminde bulunan maddeleri görüşmek Kasım 2016 ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda gündem dışı yazılı olarak AK Parti Grubu adına Mehmet Akif Kahveci imzasıyla gelen iki maddede görüşüldü. Kahveci, Dulkadiroğlu İlçesinde yer alan “Mehmet Zülkadiroğlu Caddesi”nin isminin “Rasim Özdenören Caddesi” olarak değiştirilmesini önerirken; Dulkadiroğlu İlçesi Ayvalı Barajı arasında kalan Çağlayancerit Yolu’nun yapımının Karayolların’dan alınarak Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesini istedi.

 


 

Kahveci’nin gündem dışı olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirdiği iki öneri de görüşüldü. “Mehmet Zülkadiroğlu Caddesi”nin isminin “Rasim Özdenören Caddesi” olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edilirken; Dulkadiroğlu İlçesi Ayvalı Barajı arasında kalan Çağlayancerit Yolu’nun yapımının Karayolların’dan alınarak Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi hususunda da Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

 

GÖRÜŞÜLEN GÜNDEM MADDELERİ

 

Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere toplandı. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı Meclis Toplantısının tutanak özetini oybirliği ile onaylanmasının ardından çalışmalarına başladı.

 

Gündem maddelerine geçilmeden önce Büyükşehir Belediyesi birimlerince bildirimler yapılacağı belirtilerek yapılan atamalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bu arada ilave gündem maddelerini gündeme alınmasının onaylamasının ardından iki adette yazılı gündem maddesini gündeme aldı.

 

Büyükşehir Belediyesi 2017 Mali Yılı Performans Programı, 2017 Mali Yılı ve İzleyen İki Yıl Bütçesi, Otobüs Reklam Ücret Tarifeleri, “Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı”na ödenek aktarımı, Türkoğlu Belediyesi Başkanlığına bağlı birimler arasında, ödenek aktarımı yapılması ve ek ödenek verilmesi, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait işyeri satış kararı, 78 adet işyerinin 10 yıla kadar kiraya verilmesi teklifleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 


 

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın Kadro İhdası ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edilirken; İtfaiye Arazözü alımında kullanılmak üzere İller Bankasından Kredi Kullanılması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına imza yetkisi verilmesi teklifi de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

Cadde ve sokak isim değişikliği ile ilgili teklif Çevre ve Sağlık Komisyonuna; imar değişiklikleri ile ilgili teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, reklam ünitesi işletme hakkının 10 yıllığına kiraya verilmesi teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin revize edilmesi teklifi Hukuk Komisyonuna, Kent Estetik Kurulu Yönetmeliği teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

 

Ayrıca vatandaş Kira Borcu, Yap İşlet Yöntemiyle Mezbaha Tesisi Yaptırılması, Pazarcık İlçesi Otogarında bulunan muhtelif iş yerlerinin kiraya verilmesi, SGK ve Maliye Borçları ile ilgili teklifi, Güneş Enerji Sistemi kurulmak üzere Maliye Arazisinin satın alınması teklifleri de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Devlet Su İşleri ile protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi. Gündemin bazı maddelerinin de İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesi kararlaştırıldı.

 

Bu arada gündem dışı yazılı olarak AK Parti Grubu adına Mehmet Akif Kahveci imzasıyla gelen iki maddede görüşüldü. Birinci maddede Dulkadiroğlu İlçesinde yer alan Mehmet Zülkadiroğlu Caddesi isminin Rasim Özdenören Caddesi olarak değiştirilmesi oybirliği ile kabul edilirken, ikinci yazılı teklifte ise Dulkadiroğlu İlçesi Ayvalı Barajı arasında kalan Çağlayancerit Yolu’nun yapımının Karayolların’dan alınarak Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi hususunda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

 

Meclise katılamayan meclis üyelerinin izinli sayılmasının ardından Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, bir sonraki oturumun 22 Kasım Salı saat 13.30’da yapılacağını söyleyerek oturuma ara verdi.

 


Editör: TE Bilisim