Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek için mevcutta kullandığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) uygulamasını sonlandırarak, kullanılan e-Belediye EBYS modülüne geçiş yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek için mevcutta kullandığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) uygulamasını sonlandırarak, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde birçok kamu kurumu tarafından kullanılan e-Belediye EBYS modülüne geçiş yapıyor.

Eylül ayında İçişleri Bakanlığı ile koordineli olarak başlayan çalışmalar tamamlandı ve kurum personeline kullanıcı eğitimlerine başlanıldı. 9 Aralık Pazartesi günü itibariyle yeni sisteme geçiş yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa daha hızlı, kaliteli ve güvenilir bir hizmet sağlamayı amaçlıyor.

Türkiye’nin en büyük projeleri arasında olan Belediye bilgi sistemi ile birlikte, tüm belediyelerin tek bir veri tabanında, ortak bir altyapıda, standart yazılımlarla tüm iş ve işlem süreçlerini elektronik ortamda yapabilmelerine imkan sağlanmış olacak. Bu sadece belediyelerin hizmetlerini elektronik ortamlarda yapması ve vatandaşlarımıza sunmasının ötesinde ülkemizin gerçekten bilgi teknolojileri alanında dışa bağımlılıklarımızın azaltılması gibi ülkemizin makroekonomik hedeflerine katkı sağlayacak çok önemli bir proje gerçekleşmiş olacak.

Büyükşehir Belediyesi, EBYS sisteminin devreye alınmasından sonra diğer e-Belediye modüllerini de devreye alarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam edecek.

Editör: TE Bilisim