Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Birlikte Üretiyoruz ve Büyüyoruz Projesi, KSÜ’de düzenlenen Genç Girişimcilik Semineri’nde uzmanlar tarafından üniversitelilere anlatıldı. Öğrencilerin yoğun ilgiyle takip ettiği seminer sonrası, katılımcılara sertifika verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülen Qudra-2 Programı kapsamında hayata geçirdiği Birlikte Üretiyoruz ve Büyüyoruz Projesi, Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerine anlatıldı. Kahramanmaraş İsar Derneği işbirliğiyle kadınlara yönelik ahşap oyuncak kursunun verildiği proje, süreçteki diğer bir faaliyet olan Genç Girişimcilik Semineri’nde üniversite öğrencilerine ilham oldu. Öğrencilerin yoğun ilgiyle takip ettiği seminerde Prof. Dr. İsmail Bakan e-ticaret, girişimcilik ve kişisel gelişim konularına yer verdi.

Başarılı Girişimler İstihdam Yaratır

Seminerde projenin sunumunu gerçekleştiren Dış İlişkiler Daire Başkanı Emrah Hatunoğlu ise, “Sosyal uyumun desteklenmesine ve kadınların el becerilerini geliştirip aile bütçelerine destek olmalarına olanak sağlayan projemizde, gençlerin de geleceğe hazırlanmasına katkı sunacak girişimcilik eğitimini planladık. Başarılı girişimcilik faaliyetlerinin istihdam yaratılmasında,  ekonomik büyümenin hızlandırılmasında,  yeni endüstrilerin ortaya çıkmasında,  toplumun değişim ve gelişim sürecinde oldukça önemli” ifadelerini kaydetti. Düzenlenen program, katılımcılara sertifikalarının verilmesi ve hatıra fotoğrafı ile noktalandı.

Editör: TE Bilisim