Yaşanan pandemi sürecinde İçişleri Bakanlığı genelgesi ve İl Umumi Hıfzısıhha Meclisleri kararları doğrultusunda 16 Mart’ta ara verilen camilerde cemaatle namaz kılmama uygulaması, bugün sosyal mesafe kuralları ile kılınan Cuma Namazı ile sonlandı.

Kahramanmaraş'ta valilik ve kaymakamlıklar tarafından belirlenen cami avluları ve boş alanlar ekiplerin çalışmaları sonrası ibadete hazır hale getirildi. Abdulhamithan Camisi avlusuna gelen vatandaşlara görevliler tarafından dezenfektan verildi, ateşleri ölçüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından cami girişinde tedbirler alınırken, kapasitenin dolması üzerine içeriye alınmayan vatandaşlar diğer camilere yönlendirildi. Camiye gelen vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarına uyarak avluya serdikleri seccadelerinin üzerinde namazını kıldı.

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat ilçesinde ve Merkez Dulkadiroğlu İlçesinde valilik ve müftülük tarafından camiler (cami bahçeleri, okul bahçeleri, spor salonları, açık alanlar gibi) bugün Cuma Namazı’na tanık oldu.

Bu arada, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde de Kovid-19 tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı kılındı.

Editör: TE Bilisim