Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine katıldı. Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da büyük bir coşku hakimdi. Valilik Meydanı’nda düzenlenen törende; Vali Ömer Faruk Coşkun, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili Ahmet Özdemir, MHP Milletvekili Sefer Aycan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ile protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar da yer aldı. Kentin zirvesinin vatandaşların bayramını kutlamasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

 

Törenin devamında konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümünde Cumhuriyet Bayramımızı millet olarak büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. Cumhuriyet; bir Milletin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur. Atatürk’ün "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyetimizi ilelebet korumak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Cumhuriyetimizin 98. Yılını kahraman şehrimizde büyük bir coşkuyla kutladık. Ülkemiz hamdolsun güçlü adımlarla huzur ve refah dolu yarınlara yürüyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi. Öğrencilerin şiirler okumasının ardından Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’nin halk oyunları gösterisinin yapıldığı program, öğrenciler, izciler, halk oyunları ekibi, gaziler ve askeri birliklerin geçit töreni ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim