Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizde hava dorumu şöyle olacak.

Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Ordu, Tokat, Osmaniye, Hatay'ın kuzey ve kıyı kesimleri, Adana'nın iç kesimleri ve Toroslar mevkii, Kahramanmaraş'ın batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Trabzon'un doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 mm), Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde şiddetli (76-100 mm), Rize'nin Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçeleri ile Çarşamba akşam saatlerine kadar Artvin'in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde yer yer aşırı (100 mm ve üzeri) olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Trabzon'un doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 mm), Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde şiddetli (76-100 mm), Rize'nin Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçeleri ile Çarşamba akşam saatlerine kadar Artvin'in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde yer yer aşırı (100 mm ve üzeri) olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı, toprak kayması, heyelan ve trafikte aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

AKDENİZ BÖLGESİNDE HAVA DURUM

Akdeniz; az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Osmaniye, Hatay'ın kuzey ve kıyı kesimleri, Adana'nın iç kesimleri ve Toroslar mevkii ile Kahramanmaraş'ın batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 34°C

Parçalı bulutlu, iç kesimleri ile Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 33°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 30°C

Parçalı bulutlu, kuzey ve kıyı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

OSMANİYE °C, 32°C

Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KAHRAMANMARAŞ°C, 36°C

Kahramanmaraş batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BÖLGEMİZDE GÖRÜNÜM

Bölge geneli; Parçalı bulutlu, Mersin'in kuzeydoğusu (Çamlıyayla), Adana'nın kuzeyi (Aladağ, Pozantı, Karaisalı ve Kozan), Osmaniye il geneli ile Hatay kıyılarının (Dörtyol, Erzin, İskenderun, Arsuz, Samandağ, Belen ve Yayladağ) yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklıklarının 2 ila 3 derece artacağı beklenmektedir.

Rüzgarın kıyı kesimlerde güneybatı, iç kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Hatay, Kilis, Gaziantep ve Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak esmesi tahmin edilmektedir.

İLÇİ İLÇE HAVA DURUMU

İlçe

Beklenen Hava

En Düşük
(°C)

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı ve az bulutlu

36

Afşin

Parçalı ve az bulutlu

33

Andırın

Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı

27

Çağlayancerit

Parçalı ve az bulutlu

35

Ekinözü

Parçalı ve az bulutlu

32

Elbistan

Parçalı ve az bulutlu

33

Göksun

Parçalı ve az bulutlu

31

Nurhak

Parçalı ve az bulutlu

33

Pazarcık

Parçalı ve az bulutlu

36

Türkoğlu

Parçalı ve az bulutlu

37

Editör: TE Bilisim