Domestos hijyen bilincini geliştirmek ve okulların hijyen standartlarını yükseltmek amacıyla başlattığı “Hijyenik Tuvalet, Sağlıklı Gelecek” projesi için bu kez Kahramanmaraş’ta 11 bin 391 bin çocuğun  hijyenik tuvaletlere erişimine katkı sağladı.

 Millî Eğitim Bakanlığı ve Kahramanmaraş Valiliği’nin desteğiyle Kahramanmaraş’ta belirlenen okullardaki tuvaletlerin bakımını gerçekleştiren Domestos, okulların hijyen standartlarının iyileştirilmesi için de malzeme desteği sağladı.

Tüm dünyada 2020 yılına kadar 25 milyon insanın daha iyi koşullarda tuvaletlere erişimini sağlamasına destek hedefiyle çalışan Domestos, okulların hijyen standartlarını yükseltmek ve hijyen bilincine yönelik farkındalık yaratmak için hayata geçirdiği “Hijyenik Tuvalet, Sağlıklı Gelecek” projesine Kahramanmaraş’taki  okullarla devam ediyor.

Olumsuz tuvalet koşullarından çocukların fiziksel ve psikolojik açıdan etkilendiği gerçeğinden yola çıkan Domestos, “Hijyenik Tuvalet Sağlıklı Gelecek” projesini tüm Türkiye’de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve valiliklerin desteğiyle gerçekleştiriyor. Bu kapsamda,  Kahramanmaraş’ta belirlenen 10 okulda tuvaletlerin bakımına yardımcı olan ve okullara malzeme desteği veren marka Kahramanmaraş’ta 11.391 çocuğun hijyenik tuvaletlere erişimine katkı sağladı.

Temiz ve hijyenik tuvaletlerin bir ayrıcalık değil temel bir insan hakkı olduğuna inandıklarını söyleyen Unilever Ev Bakım Kategorisinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Leyal Eskin Yılmaz, şunları söyledi:

“Devletimizin ilgili kurumları okulların fiziki şartlarını geliştirmek için kesintisiz olarak çalışıyor. Domestos olarak biz de bu çalışmalara katkıda bulunmayı bir sorumluluk olarak görüyoruz. 8 yıldır devam eden okul programımızla 4,5 milyon çocuğa ulaştık. 2018’de başlattığımız “Hijyenik Tuvalet Sağlıklı Gelecek” projemizle ise şu ana kadar İstanbul, İzmir, Erzurum, Adana, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Bursa olmak üzere 7 ilde 72 bin çocuğun eğitim gördüğü 95 okulun tuvaletlerinde iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdik ve tuvaletlerde kullanılmak üzere temizlik ve hijyen paketleri sağladık. Ayrıca bazı illerdeki yardımcı hizmet görevlilerine doğru hijyen uygulamaları eğitimi verdik. Çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için bu çalışmalara kamu kurumları ile iş birliği halinde devam edeceğiz, okul tuvaletlerindeki hijyen standartlarına katkı sağlamak adına asla durmayacağız”.

Editör: TE Bilisim