Sağlık Bakanlığı’nın genelge ile Özel ve Vakıf Hastaneleri”ni kamulaştırma kararının çok tehlikeli ve virüsün kolayca ve daha hızlı bir şekilde yayılmasını getireceği öne sürüldü.

Kahramanmaraş’taki bir özel hastenede Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. Faruk Atlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Devlet Özel ve Vakıf Hastanelerini kamulaştırma kararı aldı. Bu karar doğrultusunda Devlet, Özel ya da Vakıf Hastanelerinin tamamında Covid-19 vakaları için yoğun bakım, ameliyathane ve servislerde yatak ayrılması öngörülüyor” diyerek, şunları söyledi:

“Bu çok tehlikeli ve Covid-19 un kolayca ve hızlı bir şekilde yayılmasını getirecektir. Peki, yapılması gereken ne?

Yapılması gereken:

1.Her ilde Sağlık Müdürlüğünün bünyesinde Kriz Masası oluşturulmalı.

2.Bu Kriz Masası dâhiliye, göğüs hastalıkları, KBB, yoğun bakım ve acil uzmanlarından oluşan bir bilim kurulu oluşturmalı.

3.Kriz Masası şehir içinde en uygun olan bir hastaneyi Covid-19 hastaları için ayırmalı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda tedbirler almalı.

4.Diğer hastanelerin önüne bir çadır kurulmalı. Hastaneye başvuran hastalar önce bu çadırda sıkı tedbirler içindeki bir Acil hekimi tarafından sorgulanmalı anamnez alınmalı. Şüpheli vakalar, Covid-19 için ayrılan hastaneye yönlendirilmeli. Şüpheli görülmeyen hastalar ateşi ölçülüp dezenfekte edildikten sonra hastaneye kabul edilmeli.

5.Eğer vaka artar ve bir hastane yetişmezse ikinci bir hastane de Covid-19 için ayrılmalı. Bu hastanelere hasta dışında kimse alınmamalı kesin tecrit uygulanmalı. Hastalık tespit edilenler ise hemen karantinaya alınmalıdır.

6.Hasta olmayan vatandaşlar ise Bilim Kurulunun Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Bilim Kurulu ile koordineli olarak aldığı kararlar doğrultusunda Kriz Masasının duyuruları ve tavsiyelerine harfiyen uymalıdır.    

Bunlar yapılmaz her hastane şüpheli vaka ya da direk virüslü hasta kabul ederse kısa sürede tüm ülkede yayılma olur. İtalya’dan kötü oluruz. Zira bizim ekonomik şartlarımız daha kötü... Bir an önce bu Covid-19 belasından kurtulmak temennisi ile herkese sağlıklı mutlu günler diliyorum.”

DR. FARUK ATLI KİMDİR?

Faruk Atlı, 1959’da Kahramanmaraş’ta doğdu.

1976’da Gaziantep İsmetpaşa Lisesini bitirdi.

1987’de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimini tamamladı.

1988-1994’de Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yaptı.

1997’de İstanbul Haseki Hastanesinde kulak-burun-boğaz ihtisasını tamamladı.

1997-2001’de İstanbul'da özel hastanede çalıştı.

2001-2007’de Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde K.B.B. uzmanı olarak görev yaptı.

2002-2003’te Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde başhekimlik görevi yaptı.

2002-2006’da 2 dönem Tabip Odası başkanlığı yaptı.

İhtisas sonrası serbest çalıştığı 1997-2001’de arasında MHP Bakırköy İlçe 2. Başkanı olarak görev yaptı. 2007’de 3. sıra 2015’de 6. sıra MHP Milletvekili adayı oldu.

2007’de Kahramanmaraş Devlet Hastanesinden emekli olduktan sonra halen Kahramanmaraş’ta bir özel hastanede KBB Uzmanı olarak görev yapıyor.

27. Dönem İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayıdır.

Editör: TE Bilisim