Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, İlköğretim Haftası münasebetiyle Dulkadiroğlu İlkokulu'nda düzenlenen programa katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan İlköğretim Haftası etkinliğinde açılış konuşmaları yapan Dulkadiroğlu İlkokulu Müdürü Selim Kumak, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, 2021 -2022 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılı bir yıl temennisinde bulundu.

Vali Coşkun ise yaptığı konuşmada, “Covid-19 salgını sebebiyle ara verilen yüz yüze eğitime yeniden başlamanın mutluluğunu yaşadığımı belirtmek istiyorum. Yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerimizin, büyük bir fedakârlık ve azimle hizmet veren öğretmenlerimizin ilk öğretim haftalarını yürekten kutluyorum.

Ayrıca, Koronavirüs salgını sebebiyle uzun bir sürenin sonunda yeni bir eğitim öğretim yılına başlayan çocuklarımız için okullarımızda da gerekli tüm önlemler alınmıştır. Ailelerimiz ve öğretmenlerimizin de gerekli hassasiyeti göstererek, çocuklarımızın ve tüm halkımızın sağlığını korumak amacı ile aşılarını olacaklarına ve kurallara da sıkı sıkıya bağlı kalacaklarına olan inancımız tamdır.” dedi.

İlköğretim Haftası etkinlikleri, öğrencilerin şiir okuması, müzikli gösteri ve halk oyunları gösterisi ile devam etti. Etkinlikler sonrasında sınıfları ve öğretmenler odasını da ziyaret eden Vali Coşkun, öğrenci ve öğretmenlerle ve bir süre sohbet ederek, başarılı, sağlıklı ve hayırlı bir eğitim-öğretim yılı olması temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilisim