3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Valilik himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğinde “Engelsiz Sivil Toplum Buluşması” programı düzenlendi.

Programda Kahramanmaraş Bedensel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Çınar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör açılış konuşmalarının ardından kamu spotu gösterimi yapıldı.

Programda konuşan Valimiz Ömer Faruk Coşkun, “Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Bu anlamda, engelli vatandaşlarımızın asıl beklentileri, toplumsal duyarlılıktır. Çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ilk adım olacaktır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, tüm engelli kardeşlerimize sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkiye'nin sağlık endüstrileri ve biyoteknoloji alanında 5 yılda savunma sanayisinde gösterdiği başarıya benzer bir başarı göstereceğini belirtti. Ünal, Kahramanmaraş'taki temasları kapsamında, valilik himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen "Engelsiz Sivil Toplum Buluşması" programına katıldı.

Burada konuşan Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletine sevdalı ve aşık bir lider olduğunu ifade etti. Sevgisizlik ve merhametsizliğin en büyük engel olduğunu, devletin bürokratlarıyla her zaman vatandaşının yanında olduğunu dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

"Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir devlet millet bütünleşmesi bulamazsınız. Bunun harcı sevgi, muhabbet, aidiyet, bunun harcı bu millete duyduğumuz büyük aşk. Bunun başka bir açıklaması yok. Biz eskiden öğretmenden fırça yerdik, doktordan fırça yerdik, polisin gözüne gözükmemeye çalışırdık. Kendi askerimizin yanından geçemezdik. Şimdi elhamdülillah devletle millet buluştu. Bunların hepsini tevazusuyla, toprak gibi gönlüyle, milletine duyduğu muhabbetle Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Allah ondan razı olsun. Biz sevgimizle, muhabbetimizle sizlerin emrindeyiz. Biz zihinsel ve bedensel engeli engel olarak görmüyoruz."

TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Ünal “Kahramanmaraşımız, erişibilirlik konusunda oldukça iyi durumda. Vatandaşlarımız ilimizin yöneticilerine istediği zaman ulaşabilmektedir. Burada devlet-millet bütünleşmesi sağlanmış vaziyette. Bunun en büyük sebebi sevgi ve tevazudur. Bizler zihinsel ve bedensel engeli engel olarak görmüyoruz. En büyük engel sevgisizliktir. Nice erişibilir ve engelsiz günlere temennisinde bulunuyor, engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum.” diye konuştu.

Erişibilirlik Sertifikası almaya hak kazanan kurum ve kuruluşlara Erişilebilirlik Sertifikalarının takdiminin yapıldığı program, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Programa, Valimiz Ömer Faruk Coşkun, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Editör: TE Bilisim