Kahramanmaraşlı bir grup gazeteciye Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti KGC), Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) desteği ile “Drone Pilotluğu İle Etkili Görüntü Alma ve Teknik Kapasitenin Arttırılması Eğitimi” verecek.

KGC tarafından DOĞAKA’ya sunulan, eğitim ve teknik destek projesinin onaylanmasının ardından üyelerinde katılımıyla birlikte ““Drone Pilotluğu İle Etkili Görüntü Alma ve Teknik Kapasitenin Arttırılması Eğitimi” imza töreni gerçekleştirildi. KGC Başkanı Sermet Çuhadar ile DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız arasında imzalanan destek projesinin ardından Kahramanmaraş’ta gazetecilere drone eğitimi verilecek.

DOĞAKA Kahramanmaraş Yatırım Ofisi’nde yapılan imza töreni sonrası DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, kalkınmayı planlı olarak şekillendiren ve sahadan verileri toplayarak proje kültürünü kurumlarla karşılıklı olarak arttırmaya çalıştıklarını söyledi. “Kalkınmanın en önemli noktalarından bir tanesi de proje bazlı kalkınmalardır” diyen Yıldız, şunları söyledi:

“Bizler 2019 yılı içerisinde açmış olduğumuz teknik destek programımıza Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyetinin başvurması ile eğitim kurumumuzun teknik destek kapasitesini arttırmak amacıyla desteklemiş bulunuyoruz. Bugün ki başlattığımız program kapsamında bizler, basının yereldeki eğitim, kurumsal ve teknik kapasitesini arttırmayı hedefliyoruz. İnşallah bu proje kültürünün gazeteciler cemiyetimiz ile 2020 yılında da arttırılmasını istiyoruz.”

Kahramanmaraş’ta bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirten KGC Başkanı Sermet Çuhadar ise genç gazetecin bu projeyi hayata geçirdiğini ve DOĞAKA tarafından onaylandığını söyledi. Bu proje ile arkadaşlarımıza özellikle drone başta olmak üzere kurumsal teknik eğitim verilecek diyen Çuhadar, ‘’Biz 2020’de de yapacağımız teknik projeleri Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansına sunacağız. Projelerimizin onaylanması durumunda yine değişik konularda eğitimleri sağlayacağız’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilisim