Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kütüphanecilik hizmetleri kapsamında “Gençlik Buluşmaları” düzenleyerek çeşitli kitaplarla ilgili sohbet düzenliyor.

Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan kütüphanelerde “Gençlik Buluşmaları” isimli programlar düzenleyerek gençlerin bir araya gelmesini, okudukları kitaplarla ilgili fikirlerini paylaşmalarını sağlıyor.

“Gençlik Buluşmaları” düzenli olarak her hafta yapılıyor. Bu hafta beş ayrı halk kütüphanesinde yapılan programda, gençler çeşitli kitaplara dair mütalaalarda bulundular. Daha sonra da kitaplardan edinilen bilgiler doğrultusunda, “genç olmak”, “başarılı olmak”, “sorumluluklarımız” gibi konu başlıkları üzerine sohbet edildi.

Bugüne kadar toplamda 112 gencin katılım sağladığı “Gençlik Buluşmaları” “yenilikçi kütüphanecilik” anlayışıyla yapılıyor. Bu anlayışa göre kütüphaneler sadece ders çalışma, test çözme alanları değil daha çok kitap merkezli, entelektüel aktivitelerin gerçekleştirildiği, adeta birer kültür merkezleri olarak hizmet veriyor.

Editör: TE Bilisim