Kahramanmaraş’ta Göç İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Uyum Buluşmaları” etkinliği yapıldı.

Vali Ömer Faruk Coşkun, Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü ile birlikte Göç İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Uyum Buluşmaları” etkinliğine katıldı.

Ramada Otelde yapılan etkinliğin açılış konuşmalarını, Kahramanmaraş İl Göç İdaresi Müdürü Burak Yolcuoğlu, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Proje Yöneticisi Mark Lewis, Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü yaparak, “Uyum Buluşmaları” gibi etkinliklerin misafirlerle ev sahibi toplumların kaynaşması ve adaptasyonu açısından önemine vurgu yaptılar.

Vali Coşkun ise burada yaptığı konuşmada, “Göç İdaresi Başkanlığımız, ev sahibi konumundaki toplumumuz ile ülkemizde yaşayan misafirlerimiz arasındaki uyum faaliyetleri kapsamında sunulan hak ve hizmetler ile beraber yükümlülükler hakkında bilgilendirme yapmak ve iki toplum arasındaki etkileşimi artırmak amacıyla; çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir.

Ülkemizde ikamet eden misafirlerimizin, sosyal hayata uyumunun her anlamda desteklenmesi adına bizler de, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte gayret ediyoruz.

İnşallah bundan sonra da ülkemizde yaşayan yabancı uyruklu misafirlerimize yönelik çeşitli aktivite ve faaliyetler yaparak onların toplumsal hayatımıza adaptasyonu sürecinde tüm zorlukları beraber aşmak için çaba sarf edeceğiz.

Programın yapılmasında başta Göç İdaresi Başkanlığımız olmak üzere emek veren tüm paydaşlara şükranlarımı sunuyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum,” dedi.

Programda paydaş kurumlar tarafından “Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyelilerin Hak ve Yükümlülükleri” ile ilgili sunumlar yapılarak, Suriyeli misafirlerin eğitimden sağlığa, din hizmetlerinden çalışma haklarına varana kadar birçok konuda sosyal uyumunu sağlayan çalışmalara yer verildi.

“Uyum Buluşmaları” programına Valimiz Ömer Faruk Coşkun’un yanı sıra Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Proje Yöneticisi Mark Lewis, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, ilimiz de ikamet eden yabancı uyruklu misafirler ve ilgili personel katıldı.

Editör: TE Bilisim