Güngör, algı habere son noktayı koydu

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet araçlarının teslim töreni ile ilgili bazı medya kuruluşlarında çıkan haberlere yönelik açıklama yapan Başkan Güngör, “Kişi kendinden bilir işi! Gerçekler ortadayken yapmaya çalıştığınız ucuzluğu herkes görüyor. Aramızdaki fark şu. Siz numara çekersiniz, biz her zamanki gibi hemşehrilerimize ve şehrimize hizmet etmeye devam ederiz. Kervan yürür!” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz gün hizmete alınan yeni araçlarla ilgili bir kısım medyanın yapmaya çalıştığı algı boşa düştü. Gerçekleştirilen törende 2021 yılında alınan 5 otobüse 5 yeni araç daha ilave edildiği bunun yanı sıra çevre koruma, halk ekmek ve itfaiye teşkilatı için de yeni araçlar alındığı açıklanmıştı. Yapılan konuşmalarda da ilave edilen araç sayısının 5 olduğu belirtilmişti.

Ankara ve İstanbul’u Aklama Çabası

Buna rağmen muhalif medya, Ankara ve İstanbul gibi şehirlerdeki toplu taşımada gelen üst üste zam haberlerini geri plana atmak için Kahramanmaraş’taki araç hizmete alım törenini farklı bir şekilde gündeme getirmek istedi. Tüm araçların yeni alınmış gibi gösterildiğini ima ederek komik bir algı çalışmasına kalkışıldı. Başkan Hayrettin Güngör, sosyal medyada yaptığı açıklamayla bu algı haberi de boşa düşürdü. 

Biz Hizmetimize Devam Ederiz

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör yaptığı açıklamada, “Kişi kendinden bilir işi! Israrla algı yapmaya çalışıyorlar. Ucuz numaralarla, basit ayak oyunlarıyla mesafe almaya çalışıyorlar. Oysa ne dediğimiz çok açık. Kahramanmaraşlılar da her şeyin farkında. Kimi yardıma çağırırsanız çağırın, "ucuz" duruyor üzerinizde bu numaralar. Ne demiştik: "Geçtiğimiz yıl 5 otobüs almıştık. Bugünkü araçlarla bu sayımızı 10’a çıkarmış olduk." Ne demiştik: "Diğer şehirlerde olduğu gibi belediye otobüsü renklerini farklılaştırmak için şehrimizin rengi olan kırmızı - beyaz renkleri tercih ettik." Bu basit gerçekler ortadayken yapmaya çalıştığınız ucuzluğu herkes görüyor. Aramızdaki fark şu. Siz numara çekersiniz, biz her zamanki gibi hemşehrilerimize ve şehrimize hizmet etmeye devam ederiz. Kervan yürür!” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim