Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’ta bulunan Gazeteciler Cemiyetleri üyeleri ve internet sitesi yöneticileri ile bir araya geldi.

Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu İlçesindeki Çınaraltı Tesisleri’ndeki basın toplantısında AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı ve Medya ve Tanıtım Başkanı Hakan Dereli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Kavak, Genel Sekreter Yardımcıları, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdür Yardımcıları da hazır bulundu.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan Deveboynu, Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Ercüment Serkan Kuzu, Anadolu Basın Yayın Birliği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Ebru Sema Akkurt ve internet sitesi yöneticileri ile gazetecilerin katıldığı toplantıda Başkan Güngör, yaklaşık 1,5 saat Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecini ve belediyedeki çalışmaları anlattı.

Konuşmasını üç bölüme ayıran ve birinci bölümde belediyede yapılan çalışmaları geniş bir şekilde anlatan Hayrettin Güngör, konuşmasının ikinci bölümünde basınla olan ilişkilerini dile getirirken, son bölümde ise toplantıya katılan basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı. Kahramanmaraş’ta gazetecilerle ilk kez bir araya gelen Güngör, “Bu toplantı için geç kalmadınız mı?” sorusunu ise net bir şekilde cevaplandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Toplantının geç kalması değerlendirilemez. Her şey zamanında olmaktadır” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DE TASARRUF SAĞLANDI

Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Teşkilat yapımızda bir düzenleme gerçekleştirdik. Birimler arası koordinasyonu daha da güçlendirecek yeni sistemle aynı zamanda önemli ölçüde tasarruf da sağlamış olduk. Hizmet aracı ihtiyaç analizini yaptık ve havuz sistemine geçtik. Bu çalışmamızla da önemli ölçüde kaynak tasarrufu sağlamış olduk” dedi.

Yeni dönem projeleri ile ilgili de müjdeleri paylaşan Başkan Güngör, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a şehrimize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Tekke’de dönüşüme TOKİ eliyle başlıyoruz. Önsen Köprüsü projesini hayata geçiriyoruz. Kapalı Çarşı’mızda cephe iyileştirme çalışmasını hayat geçiriyoruz. Şehrimizin girişinde yer alan Kılavuzlu’ya millet bahçesi inşa ediyoruz. Projelerin süreçlerini takip ediyoruz.”

“Tarihi Maraş Kalesi’nde çevre düzenleme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah yılbaşına kadar tarihi kalemizi hemşerilerimizin ziyaretine açmış olacağız. Yedikuyular Kayak Merkezi’ne ulaşım sağlayan yolda asfalt çalışmaları gerçekleştirdik. Ulaşımı rahatlattık. Bölgedeki yeme içme tesislerini disipline ediyoruz. Bölgeye yeni satış evleri inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Editör: TE Bilisim