Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret ederek Enstitü Müdürü Mutlu Aslantürk’ten çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, eşi Leyla Güngör Hanımla birlikte Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret etti. Olgunlaşma Enstitüsünde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Güngör Enstitü Müdürü Mutlu Aslantürk’ten bilgiler aldı.

Ziyarette Olgunlaşma Enstitüsü olarak yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Enstitü Müdürü Aslantürk, Göngör’e şunları söyledi:

“Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü olarak Milli Mücadele’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında hazırladığımız koleksiyonumuzu Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ve Eşi Leyla Güngör Hanımefendiye sunduk.

“Her Ferdi Kahraman Maraş” isimli yıllık projemizin alt dallarından biri olan “Kırkyamada Kırk Maraş” projesi ile giyim ve mefruşat atölyemizde Kahramanmaraş’a dair güzellikleri kırkyama tekniğiyle kumaşlarla resmettik

Usta öğreticilerimiz tarafından tasarlanan özgün motif ve modellerle oluşturduğumuz “Maraş Serencamı” desenini bakırcılık, mozaik ve Maraş filesi atölyelerimizde farklı kulvarlarda yorumladık.

100. Yılın en nitelikli projesi olarak da kurumumuzun her atölyesinde her sanata özgü tekniklerle İstiklal Madalyası tasarımları yaptık.”

Zalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler alan Başkan Güngör de “Kahramanmaraş’ımızın kültürü ve geleneksel el sanatları konusunda araştırma, geliştirme çalışmalarını eksiksiz yerine getiren Olgunlaşma Enstitümüzü ziyaret ettik. Enstitü Müdürü Mutlu Hanımdan çalışmalara ilişkin bilgiler aldık. Şehrimiz adına bu tür çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim