Kahramanmaraş ilimizin Onikişubat ilçesinin tarihi yerleşim yeri Hartlap Köyü (Mahallesi) ‘nde Kabaktepe Mevkiinde geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve iki katının tablası basılan camii inşaatı Sır Barajı yolu üzerinde kendini göstermeye başladı.

Hartlap Mahallesi Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Özbalıkçıoğlu; Camii şerifimizin kaba inşaatında iki katın tablasını bastık. Camii inşası hızla yükselmeye devam ediyor. Külliyemiz içerisinde Kuran Kursu, Sıbyan okulu, çok amaçlı kullanım alanları yer alacak. Sır barajı yolu üzerinde inşa edilen camimiz günlük binlerce insanın kullandığı güzergâh üzerinde ibadete açılacak.

Özbalıkçıoğlu konuşmasının devamında Camii’mizde ve çok amaçlı kullanım alanlarında Hayırseverlerimizin İsimlerini yaşatmak istiyoruz. Hayırseverlere sesleniyoruz; sizin adınıza camii yapımına başladık, buyurun gelin birlikte tamamlayalım. Camii Şerifin, Külliye ve Sıbyan Okulu ile Sosyal Alanların İsim hakkını sizlere verelim.

"Kim, (Allah rızâsı için) bir mescit yaparsa, Allah da ona (cennette) onun benzerini (onun gibi bir köşk) yapar. Marmara bölgesi Kahramanmaraş Basın emektarı Eyüp Kadir Kılcı’nda köyü olan Hartlap “siyasi, spor, eğitim ve kültürel tarihimize çok önemli değerler yetiştiren yerleşim yeri” olarak bilinmektedir.”

Hartlap Mahallesi Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

İBAN NO: TR19 0001 0001 9839 0666 1750 01

TELEFON: 0533 617 77 03 (Ahmet Özbalıkçıoğlu)

Editör: TE Bilisim