Kahramanmaraş’ta bugün tüm ilçeler “az bulutlu” tahmin ediliyor. En yüksek sıcaklık merkez Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinde 32 derece beklenirken, en düşük sıcaklık Göksun ilçesinde 24 derece ile tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemizin kuzey kesimleri ile Batı Akdeniz’in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tokat, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Kırklareli’nin kıyı, Balıkesir’in kuzey, Çanakkale’nin iç, Sivas'ın doğu kesimleri ile Antalya’nın batısının iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGEMİZDE HAVA

AKDENİZ:  Parçalı ve az bulutlu, Antalya'nın batısının iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Bölge genelinin az bulutlu geçmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Rüzgarın, gün içerisinde Güney- güneybatı yönlerden akşam saatlerinde ise Kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGEDEKİ BAZI İLLERDE HAVA SICAKLIĞI

ADANA °C, 34°C

Az bulutlu

ANTALYA °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerine kadar batısının iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 33°C

Az bulutlu

ISPARTA °C, 23°C

Parçalı bulutlu

KAHRAMANMARAŞ °C, 32°C

Az bulutlu

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE SICAKLIKLAR

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Az bulutlu

32

Afşin

Az bulutlu

25

Andırın

Az bulutlu

26

Çağlayancerit

Az bulutlu

28

Ekinözü

Az bulutlu

25

Elbistan

Az bulutlu

26

Göksun

Az bulutlu

24

Nurhak

Az bulutlu

25

Pazarcık

Az bulutlu

31

Türkoğlu

Az bulutlu

31

Editör: TE Bilisim